Komentara: 3
Pregleda: 14999

Uhapšena petorica pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Subotice

11.11.2009. u 03:09h
Izvor: Glas javnosti
<p>Radivoj Sekulić (30), policajac u PU Subotica, sumnjiči se da je obave&scaron;tavao ostale privedene o akcijama policije. Iza brave Robert Kukolj (30), Zoran Dimić (42), Neboj&scaron;a Pejić (39), Miroslav Morač (39), zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom, te&scaron;kim krađama, trgovinom ljudima i &scaron;vercom oružja i eksplozivnih naprava.</p>
Uhapšena petorica pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Subotice

Petorica pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Subotice uhapšeni su juče ujutro u nastavku policijske akcije „Morava" zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela. Među uhapšenima je i Radivoje Sekulić, policajac u PU Subotica, koji je se sumnjiči da je bio član organizovane grupe.

Osim njega, pripadnici kriminalističke policije iz Subotice, Beograda i Protivterorističke jedinice u saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su Roberta Kukolja (30), Zorana Dimića (42), Nebojšu Pejića (39), Miroslava Moraču (39) i Radivoja Sekulića (30) zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom, teškim krađama, trgovinom ljudima, švercom oružja i eksplozivnih naprava.

MUP je saopštio da je ova kriminalna grupa na području Subotice izvršila više teških krađa, a na njihovoj meti našla se i prodavnica oružja u Subotici „Tenedž&Boldrini", iz koje su odneli veću količinu skupocenih pušaka i poluautomata, proizvođača „Luigi Franchi" „Fabarm", „P. Beretta", „Fausti Stefano" i veću količinu municije.

Kako je saopšteno, ovu provalu su izvršili obijanjem i sečenjem metalnih kasa, korišćenjem specijalne opreme za sečenje.

Pretresanjem stanova uhapšenih, pronađena je veća količina kokaina, dve digitalne vage, pištolji bez dozvole koje je grupa koristila, kape „fantomke", veća količina zlata, deviznog novca i putničkih automobila koje su koristili.
Policajac Radivoje Sekulić je imao zadatak da ih obaveštava o aktivnostima policije, saopštio je MUP. Navodi se i da su uhapšeni višestruki povratnici u vršenju krivičnih dela.

 

Izvor: Glas javnosti
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 14999
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.