Komentara: 8
Pregleda: 2608
Foto

Uklanja se divlja deponija u Donjem Tavankutu

20.06.2022. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Uklanja se divlja deponija u Donjem Tavankutu

Posle deponije u Gornjem Tavankutu, sada je odzvonilo i divljoj deponiji u Malinovoj ulici u Donjem  Tavankutu. Reč je o trenutno najvećoj divljoj deponiji na gradskim javnim površinama, za čije uklanjanje će iz gradskog budžeta otići 2.3 miliona dinara.

- Prošlog septembra, uz pomoć Ministarstva životne sredine, ulkonili smo divlju deponiju u Gornjem Tavankutu, tada najvećoj na teritoriji grada. Sada uklanjamo deponiju u Donjem Tavankutu, sa koje bi trebalo da se odnese 672 kubna metra ili više od 408 tona otpada – objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom današnjeg obilaska deponije. – Inače, uklanjaćemo otpad sa šest lokacija. Uz ovu i na putu Novi Žednik-Čantavir, Logističkom centru, u Lošinjskoj ulici, Pačirskoj pruzi i Mesnoj zajednici „Ker“. Ministarstvo životne sredine je obezbedilo 2.2 miliona a sam Grad 1.8 miliona.

Uklanja se divlja deponija u Donjem TavankutuU proteklih pet godina Grad je potrošio 18.5 miliona dinara za uklanjanje divljih depona, što je zaista veliki novac, koji se mogao uložiti u druge investicije.

- Vidi se koliko neogodovorni pojedinci koštaju Grad. Apelujem na sve njih da perestanu to da čine. JKP „Čistoća i zelenilo“ je obezbedilo na dnevnom nivou svakom građaninu da može besplatno da odloži 500 kilograma otpada – poručio je gradonačelnik.

Pomaka ima, s obzirom da smo 2009. godine imali 53 divlje deponije, prošle godine 20 a sada 16.

Uklanja se divlja deponija u Donjem Tavankutu

- U protekloj deceniji više puta smo čistili ovu i druge lokacije. Rok za završetak radova na uklanjanju divljih deponija je 15.jul i očekujemo da će  sa svih šest lokacija to biti i ranije – dodaje Slobodan Milošev, direktor JKP „Čistoća i zelenilo“. – Apelujem na sve nesavesne građane i firme da nema potrebe  da na ovakav način ostavljaju smeće. „Čistoća i zelenilo“ iz svih gradskih i prigradskih  mesnih zajednica  uredno odnosi sav črvst komunalni otpad bez obzira na količinu. Svaki dan građani mogu da dovezu otpad na deponiju, koliko god puta da dođu mi ćemo ih pustiti, samo da taj otpad ne završi na ovakvom mestu. Veliki novac se ulaže u uklanjanje divljih deponija, a mogao bi se utrošiti u izgradnju vrtića, dečjih igrališta i drugih stvari koje su značajne za život naših sugrađana.

Izvor: Subotica.com
Obilazak početka sanacije divlje deponije u Donjem Tavankutu Obilazak početka sanacije divlje deponije u Donjem Tavankutu Obilazak početka sanacije divlje deponije u Donjem Tavankutu Obilazak početka sanacije divlje deponije u Donjem Tavankutu Obilazak početka sanacije divlje deponije u Donjem Tavankutu Obilazak početka sanacije divlje deponije u Donjem Tavankutu Obilazak početka sanacije divlje deponije u Donjem Tavankutu Obilazak početka sanacije divlje deponije u Donjem Tavankutu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2608
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.