Komentara: 0
Pregleda: 8206

Ulica Milana Mladenovića

07.02.2009. u 12:34h
<p>Omladinska mreža stranke G17 plus, tokom pro&scaron;le godine pokrenula je inicijativu za imenovanje jedne od subotičkih ulica u ulicu Milana Mladenovića. On je jedan od najpoznatijih jugoslovenskih rokera i frontmen legendarne grupe Ekatarina velika.</p>
Ulica Milana Mladenovića

Omladinci ove stranke tokom prošle nedelje predali su hiljadu potpisa gradskoj komisiji za imenovanje ulica i nadaju se da će jedna od ulica koje nemaju ime dobiti baš taj naziv.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. Prvi bend u kojem je svirao bio je „Limunovo drvo", da bi zatim sa Dušanom Kojićem Kojom i Ivanom Vidovićem oformio grupu „Šarlo akrobata". Sa grupom „Ekatarina Velika" snimio je osam albuma. Umro je 5. novembra 1994. Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

Milan Mladenović izvršio je veliki uticaj na mnoge generacije i bio je najznačajniji roker na ovim prostorima. Prema rečima mnogih muzičkih kritičara, sa njim je umrla i rok muzika u našoj zemlji.

Plan je da ulica Milana Mladenovića bude u mesnoj zajednici Zorka, a namera stranke G17 plus je da jednu od ulica koje do sada nisu imale ime nazovu po ovom rokeru. Hitovi Ekatarine velike, kao što su "Krug", "Kao da je bilo nekad" ili "Neko nas posmatra", samo potvrđuju zaslugu Mladenovića na muzičkoj sceni, a jedan od gradova u Srbiji koju imaju ulicu sa njegovim imenom je i Beograd.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8206
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.