Komentara: 5
Pregleda: 5632

Ulica za zbunjivanje i jurnjavu

24.05.2013. u 00:19h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Saobraćajna policija na osnovu statističkih pokazatelja o nezgodama, raskrsnicu kod spomenika Ivanu Sariću na najfrekventnijem putu kroz grad (ulica Maksima Gorkog), smatra jednom od najrizičnijih.
Ulica za zbunjivanje i jurnjavu

S njom se po gustini saobraćaja i broju vozila, biciklista i pešaka, ne može porediti raskrnica na drugom kraju užeg područja grada, gde se susreću ulice Bore Stankovića i Plitvička ali je poslednjih godina svakako izgubila epitet mirne i bezbedne.

Naprotiv, postala je čvorište rasprava ko iz koje ulice ima prednost, a time i rizična po učesnike u saobraćaju, jer nije adekvatno opremljena saobraćajnim znacima. Vozačka dilema nastupa već kada se iz vrlo prometne ulice Arsenija Čarnojevića skrene u ulicu Bore Stankovića odakle se račva i Plitvička, takođe prometna. Po nekadašnjem pravilu, Plitvička je imala prednost (na šta ukazuje i znak pri dolasku iz ulice Bore Stankovića), ali sada nema odgovarajuće signalizacije.

Sama raskrnica tek je detalj ukupne saobraćajne nebezbednosti ovog šireg područja, zbog izbledelog, jedna vidljivog obližnjeg pešačkog prelaza preko frekventne ulice Arsenija Čarnojevića, i neograničavanja brzine ili obeležavanja pešačkih prelaza u uskoj ulici Bore Stankovića, pre nekoliko godina naseljenoj dvema velikim zgradama bez odgovarajuće opreme koja bi pratila samim tim i veću saobraćajnu frekvenciju.

Tim pre što je ulica Bore Stankovića ujedno i "prečica" kretanja vozilima sa Radijalca ka Majšanskom mostu i „Makovoj sedmici", mada je uska, valovita i nepregledna zbog krivudave regulacione linije, pre izazov za vožnju „slalom", nego ulicom širokog ravničarskog grada. Ali takva je, očito, vrlo izazovna za avanturiste, sudeći po brzini kretanja vozila i narušenoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5632
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.