Komentara: 4
Pregleda: 3229

Upis prvaka u školu traje do 1. juna

08.04.2013. u 15:25h
Izvor: RTV City
U toku je upis đaka prvaka, koji traje do 1. juna. Prema planu, prvi razred će naredne školske godine upisati 1243 mališana, što je u odnosu na prošlu godinu manje za gotovo jedan razred.
Upis prvaka u školu traje do 1. juna

Upis je obavezan za decu između šest i po i sedam i po godina, odnosno za decu rođenu do kraja februara 2007. godine. Roditelji imaju mogućnost da sami izaberu u kojoj školi će njihovo dete pohađati osnovno obrazovanje. Upis mališana u prvi razred sprovodi se svakim radnim danom od 13 do 15 časova i u osnovnoj školi Kizur Ištvan, u kojoj su sa aktivnostima upisa počeli još pre nekoliko meseci. U saradnji sa osnovnom školom Jovan Jovanović Zmaj, u vrtićima su organizovani roditeljski sastanci kako bi se roditelji upoznali sa programom i načinom rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Upis đaka prvaka traje do 1. juna. Do tog datuma roditelji od dokumentacije Upisnoj komisiji moraju priložiti potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu u Dečjem dispanzeru, izvod iz Matične knjige rođenih i potvrdu PU „Naša radost“ da je dete pohađalo obavezan predškolski program. Nakon toga mališani moraju da prođu test procene koji će pokazati njihovu psihičku i fizičku spremnost za školske obaveze. Za mališane koji u školu kreću sa šest godina biće organizovani posebni psihološki testovi spremnosti.

Naredne školske godine u prve razrede osnovnih škola biće upisano 1243 mališana, što je za 26 dece manje u odnosu na prošlu godinu. U sredu će u OŠ Kizur Ištvan od 16 do 17 i 30 biti organizovan Otvoreni dan gde će svi roditelji koji žele da svog mališana upišu u ovu školu, imati mogućnost da se upoznaju sa školom i planom i programom rada ove prosvetne ustanove.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3229
Povezane teme

upis u prvi razred

upis prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.