Komentara: 0
Pregleda: 2786

Upoznajte: JP "Privredno Tehnološki Parkovi" Subotica

06.01.2011. u 14:27h
Izvor: RTV Yueco
<p>JP "Privredno Tehnolo&scaron;ki Parkovi Subotica" do sada je u slobodnu zonu privuklo dva investitora Dunker Motoren i Norma group koji će otpočeti proizvodnju ove godine. Ovo JP osim privlajčenja investitora ima jo&scaron; nekoliko zadataka koje obavlja, a jedno od njih je i opremanje zemlji&scaron;ta u slobdnoj zoni infrastrukturom. U ovoj godini u JP "Privredno Tehnolo&scaron;ki Parkovi Subotica" najavljuju nove investitore, možda čak i do kraja meseca.</p>
Upoznajte: JP "Privredno Tehnološki Parkovi" Subotica

Javno preduzeće " Privredno Tehnološki Parkovi Subotica" osnovano je 18. januara 2010. godine, a u martu je zvanično prezentovano. Cilj ovog preduzeća je obezbeđivanje svih preduslova za Green field investicije u slobodnoj zoni, privljačenje investitora, pružanje stučnih usluga investitorima, kao i ostale delatnosti koje pomažu investitorima pri prilagođavanju u slobodnoj privrednoj zoni.

Subotica je prošle godine dobila nekadašnju vojnu imovinu ukupne veličine od 146 hektara kao i privrednu zonu Mali Bajmok. Dva investitora, prošle godine, potvrdila su dolazak u slobodnu privrednu zonu Subotice, a to su Dunker Motoren i Norma Group. Prema rečima gradonačelnika ovo preduzeće ispunilo je svoje zadatke za prošlu godinu, što je i bio cilj njegovog osnivanja.

Privlačenje investitora nastavlja se i ove godine, još intenzivnije. Nova dva investitora zainteresovana su za ulaganje u slobodnu zonu, ali zbog politike posla, niko od nadležnih u gradu nije želeo da da više informacija. Kako kažu, ukoliko budu imali konkretnije informacije, čemu se oni nadaju, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2786
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.