Komentara: 18
Pregleda: 9327

Upozoravamo! Neuređena saobraćajnica i opasna raskrsnica

19.09.2012. u 18:18h
Izvor: RTV Yueco
Putnici koji izađu sa Železničke stanice u Subotici, bezbednosno su ugroženi zbog intenziteta saobraćaja na ovoj deonici, kao i zbog nepostojanja vertikalne i horizontalne signalizacije. U Gradskom savetu za bezbednost saobraćaja kažu da su upoznati sa ovim, ali da je prostor ispred Železničke stanice u sastavu JP "Železnice Srbije" i da pre svega sa njima treba napraviti dogovor, dok u ovom javnom preduzeću ne vide svoju odgovornost za nepostojanje pešačkog prelaza. Ipak, rešenje problema je na vidiku.
Upozoravamo! Neuređena saobraćajnica i opasna raskrsnica

Ovo je jedna od najneuređenijih saobraćajnica, kao i saobraćajnica na kojoj osim automobila cirkuliše i najveći broj ljudi, pogotovo u vreme pristizanja vozova. Jedan od građana koji je umalo imao nemili događaj na ovom delu, odlučio je da se obrati našoj televiziji.

Jedan od krucijalnih problema što ovaj deo nije uređen vertikalnom i horizontalnom signalizacijom jeste i parking ispred Željezničke stanice, koji je u vlasništvu tog javnog preduzeća, i na kom se parkira, narodski rečeno, ko gde stigne. Sve dok on ne bude bio uređen, uslovi za uređenje saobraćajnice ne mogu biti ispunjeni.

U Savetu za bezbednost saobraćaja kažu da ova saobraćajnica jeste problem, odnosno da je potrebno što pre regulisati saobraćajnom signalizacijom. Trenutno je u toku rešavanje ovog problema u dogovoru sa JP “Železnice Srbije”, koja mora da reši problem parkiranja ispred stanice.

Dakle, dok se ne reši ova problematična saobraćajnica, ukoliko baš morate da prelazite ovuda, kao što su nas i učili naši roditelji dok smo bili mali, prvo pogledajte levo, pa desno, i onda užurbanim korakom pređite ulicu.

 Opasna raskrsnica kod nadvožnjaka

Nadovezujući se na prethodni primer, koristimo priliku da upozorimo i na potencijalno opasnu raskrsnicu na kojoj je naš fotoreporter u toku današnjeg dana zabeležio nekoliko fotografija. 

Problem na ovoj raskrsnici je izlazak automobila na glavni put (fotografija ispod - nedovoljna preglednost za vozača i opasnost za bicikliste), kao i skretanje sa glavnog puta na levo, u pravcu pošte (poslednja fotografija - žuto vozilo), prilikom kojeg može da se napravi zastoj na glavnom putu i nedovoljna skoncetrisanost može da utiče na to da vozač ne primeti bicikliste na ovoj frekventnoj biciklističoj stazi.

Upozoravamo! Neuređena saobraćajnica i opasna raskrsnica

Vozači, biciklisti... budite oprezni

Upozoravamo! Neuređena saobraćajnica i opasna raskrsnica

Upozoravamo! Neuređena saobraćajnica i opasna raskrsnica

Vozilo žute boje je zaustavljeno i čeka da skrene na levu stranu što ponekada može biti veoma rizično uzimajući u obzir automobile koji moraju da se zaustave čekajuću ga i na bicikliste (slika iznad)

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 9327

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.