Komentara: 33
Pregleda: 3783

Usklađivanje Lokalnog akcionog plana za mlade

24.10.2012. u 13:52h
Izvor: RTV Yueco
U toku je usklađivanje Lokalnog akcionog plana za mlade. Za sada je uzelo učešće 15 organizacija, a predstavnici lokalne samouprave i udruženja građana pozivaju sve mlade i institucije koje se bave mladima da se uključe u revidiranje pomenutog dokumenta.
Usklađivanje Lokalnog akcionog plana za mlade

Lokalni akcioni plan za mlade trebalo bi da bude donet do kraja godine, a početkom 2013.godine otvorila bi se i Kancelarija za mlade.

U Subotici je 2008. formiran Savet mladih, neformalno telo koje čine organizacije koje se bave mladima. U saradnji sa opštinskim vlastima, Savet mladih je izradio plan za izradu lokalnog akcionog plana za mlade, te i plan aktivnosti Kancelarije za mlade. Dokument je usvojen 2009.godine, ali nikada nije zaživeo.

Iako je Akcioni plan dokument koji „ propisuje“ redosled i skup aktivnosti sa tačno određenim rokovima i nosiocima, on u svojoj suštini predstavlja i osnovu koja se stalno oplemenjuje, dograđuje i širi u skladu za zahtevima vremena i trenutnim prilikama. Ovim dokumentom se definišu stavovi i mišljenja mladih i lokalnih aktera u gradu Subotica, te iskazuju konkretne potrebe mladih.

Usklađivanje Lokalnog akcionog plana za mlade

Rebalansom gradskog budžeta predviđen je novac i za rad nevladinih organizacija koje se bave mladima. Predviđeno je milion dinara i kada odbornici lokalnog parlamenta usvoje rebalans raspisaće se i konkurs. Oblasti koje obuhvata politika za mlade grada Subotice su sledeće: obrazovanje mladih,zapošljavanje mladih, zdravlje mladih, kultura, sport i slobodno vreme, aktivno učešće i volonterizam, informisanje i mobilnost, i bezbednost mladih. Dodate su i dve nove obasti i to: ekologija i održivi razvoj i mladi u seoskim sredinama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 3783
Povezane teme

lokalni akcioni plan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.