Komentara: 1
Pregleda: 1891

Uskoro poskupljenje hleba

02.02.2011. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Uskoro poskupljenje hleba

Hleb će najverovatnije poskupeti, ali se ne zna kada, izjavio je za Yu Eco predsednik sekcije pekara pri Udruženju zanatlija Branislav Borović. Tako će beli hleb, vekna od 500 grama, poskupeti sa 44 na 55 dinara. Kada će se to desiti zavisi od toga da li će i kada cene podići najveća gradska pekara – Fidelinka.

Prema nekim ranijim podacima, svaki Subotičanin pojede pola hleba dnevno, a prema grubim procenama, u Subotici se proda najviše 100.000 vekni dnevno. Pekari primećuju da sa padom standarda opada I potrošnja hleba, tako da Subotičani u nekoj od oko 45 pekara u gradu kupuju manje ovu osnovnu životnu namirnicu - porodice koje su kupovale dve do tri vekne sada kupuju jednu, najviše jednu I po. Najavljeno poskupljenje nikog ne raduje.

Pre 6 meseci, osnovni sastojak hleba – brašno, koštalo je 16 do 18 dinara, a danas je 40 do 42 dinara po kilogramu. Kada se na to dodaju poskupljenja ulja, šećera, goriva, komunalija I novi nameti tipa SOKOJ-a I OFPS-a, pekari smatraju da je poskupljenje neminovno. Tako će beli hleb, vekna od 500 grama, poskupeti sa 44 na 55 dinara, a I ostale vrste u sličnom obimu. Kada će do toga doći, sudeći po izjavama pekara, zavisi od najveće gradske pekare – Fidelinke.

Iako smo pokušavali dobiti informaciju da li će I kada Fidelinka pekara podići svoje cene hleba – nismo uspeli, jer ni na jednom od nama dostupnih telefona - slušalica nije podizana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1891
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.