Komentara: 3
Pregleda: 2070

Uskoro rešenje problema ambulante u Malom Bajmoku

12.12.2015. u 20:48h
Izvor: RTV Yueco
Jedan od najvećih problema građana MZ Mali Bajmok, problem apoteke, trebalo bi da bude rešen do kraja ove ili početkom sledeće godine, izjavio je predsednik Skupštine MZ, Saša Gravorac.
Uskoro rešenje problema ambulante u Malom Bajmoku

Zbog činjenice da na teritoriji ove MZ živi uglavnom starija populacija, koja ima stalnu potrebu za medicinskim uslugama i farmakološkim sredstvima, rukovodstvo MZ je u dogovoru sa članom GV zaduženim za socijalna pitanja, Milimirom Vujadinovićem pronašlo rešenje.

Ukoliko se ne steknu uslovi da postojeća privatna apoteka počne sa izdavanjem lekova na recept, biće otvorena državna apoteka.

Takođe, uočen je i problem nedovoljnog kapaciteta ambulante, koja ima 5000 registrovanih zdravstvenih kartona. Kako na prostoru ove MZ posluje Industrijska zona, koja ima nerešeno pitanje radničke ambulante, doneta je odluka da MZ Mali Bajmok pokrene inicijativu za proširenje postojeće ambulante. Prema rečima, Saše Gravorca, MZ je dobila obećanje od Doma zdravlja da će, ukoliko se steknu uslovi i opremi dodatni prostor, u postojećoj ambulanti početi da radi i treći lekar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2070
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.