Komentara: 6
Pregleda: 1891

Uskršnje čestitke gradskih i verskih zvaničnika

09.04.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Vernici koji obeležavaju Uskrs po gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju ovaj najveći hrišćanski praznik, Hristovo uskrsnuće, a tim povodom usledile su poruke predstavnika grada, katoličke i pravoslavne crkve.
Uskršnje čestitke gradskih i verskih zvaničnika

Uskrs je najveći hrišćanski (crkveni) praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život — vaskrsenje. Po hrišćanskom verovanju, to se desilo trećeg dana posle njegove smrti, uključujući i dan smrti, tj. prve nedelje posle Velikog petka.

* * * * * * * * * *

U prazničnoj čestitki gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine Balint Pastor uputili su poruku svima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru.

Uskršnja poruka gradonačelnika Subotice

Uskršnje čestitke gradskih i verskih zvaničnika

"Svim sugrađanima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke, uz želju da ovaj najveći hrišćanski praznik provedu u dobrom zdravlju, miru, ljubavi i radosti, u krugu svojih najmilijih.

Neka vas praznik Hristovog uskrsnuća, kao simbol novog početka i pobede života nad smrću, u ovim vremenima teških izazova i iskušenja podseti na vrednosti tolerancije, razumevanja, humanosti, solidarnosti i uzajamnog poštovanja.

Neka vam je srećan i blagosloven Uskrs"

* * * * * * * * * *

Uskršnja poruka predsednika Skupštine grada

Uskršnje čestitke gradskih i verskih zvaničnika"Dragi sugrađani,

u ime Skupštine grada Subotice i svoje lično ime, čestitam Vam Uskrs, praznik ostvarenja nade, trijumfa milosrđa i pobede večnog života nad prolaznošću. Neka Vam svaki dan bude ispunjen snagom vere i radošću preporoda.

Želim da praznik provedete u dobrom zdravlju, ljubavi i miru.

Blagoslovljen Uskrs"

* * * * * * * * * *

Uskršnja poruka dijecezanskog upravnika Subotičke biskupije, mons. Ferenca Fazekaša

Uskršnje čestitke gradskih i verskih zvaničnika

Što tražite živoga među mrtvima? Nije ovde, nego uskrsnu! (lk 24,5-6)

Ove kratke rečenice upućene su ženama koje su rano ujutu hitale ka Isusovom grobu sa miomirisima. Upućene su i današnjem čoveku koji želi da stavi Isusa u neku davnu prošlost. Stoga je verničko svedočanstvo od izuzetnog značaja jer usuđuje se reči današnjem svetu: Isus je zaista uskrnuo! On i danas živi i prisutan je među nama!

Naš život pritiskaju različite nevolje i mnoga zla paralizuju našu svakodnevicu ratovi, nasilje, beda, ljudska sebičnost, zavist, razni interesi... Mnogi lakomisleno tvrde da će nauka jednoga dana rešiti sve ove probleme. Međutim, naše iskustvo pokazuje drugačiju zbilju. Ljudsko znanje je, istina, umnogome olakšalo naš mukotrpni život, ali nije ga oslobodilo od nekih najosnovnijih ljudskih problema, štaviše, razvojem nauke, naše su slabosti postale još očiglednije.

Stoga je i današnjem čoveku potreban Isus Hrist, jednako kao i u prošlosti. Samo na naš Spasitelj može učiniti slobodnima i srećnima. U njemu nalazimo naše životno ispunjenje. Uskrsli nas nije napustio jer on "juče i danas isti je - i uvijeke" (Heb 13,8). On je zaista među nama! Zato nam ova vera i daje snaguu našim bolnim trenucima, u našim, ljudski posmatrano, bezizlaznim situacijama jer ni patnja ni smrt nemaju konačnu reč. Ima uskrsnuća, ima neprolaznog, blaženog, večnog života"

Svima vama želim da iskusite svetlost Uskrsa u svojim iskušenjima te sačuvate u srcu nadu koju nam ova svetkovina pruža. Naš je život, naime, skriven u Isusu Hristu - i u našoj patnji i u našoj proslavi. Amen"

* * * * * * * * * *

Uskršnja poruka protonamesnika Ivana Spasevskog, starešine Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg

Uskršnje čestitke gradskih i verskih zvaničnika"Svim žiteljima Subotice koji proslavljaju Vaskrs po gregorijanskom kalendaru, sveštenstvu, monaštvu i vernicima čestitamo najveći hrišćanski praznik. To je praznik pobede života nad smrću, pobede dobra nad zlom, pobede pravde nad nepravdom. U svetlosti Hristovog vaskrsenja predokušamo i radost dolazećeg carstva Božjeg  koji je cilj i težnja  svakog istinskog hrišćanina. 

Sa željom da ovaj praznik proslavite u radosti, sa svojim najmilijima, ispunjeni osećanjem slobode jer nas Hristos oslobodi, kličemo Hristos vaskrse, Vaistinu vaskrse"

* * * * * * * * * *

Redakcija sajta Subotica.com želi srećan Vaskrs svim sugrađanima koji ga danas slave, da ga proslave u krugu najdražih i najbližih, u najboljem zdravlju - da čuvaju sebe i ljude oko sebe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 1891
Povezane teme

uskršnji praznici

Uskršnja čestitka

Uskrs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.