Komentara: 2
Pregleda: 3722

Uslovi putovanja uticali na izbor destinacije za odmor

28.07.2021. u 17:12h
Izvor: Subotica.com
Uslovi putovanja uticali na izbor destinacije za odmor

Gde će provesti godišnji odmor, Subotičani su ovog leta birali, pre svega, na osnovu uslova koje moraju da ispune prilikom ulaska u neku zemlju, pa su se tako u vrhu liste najtraženijih destinacija za letovanje našle Turska, Egipat, Albanija i Crna Gora, a tek odnedavno i Grčka, koja je godinama bila prvi izbor naših sugrađana.

- Turska i Egipat da imaju još čarter letova verovatno bi svi bili popunjeni, pošto se traži mesto više. Nema čak ni takozvanih "last minute" ponuda - kaže Suzana Gagić, agent prodaje u turističkoj agenciji "SAM". - Za njima slede Albanija i Crna Gora, koje su takođe dosta popunjene iz razloga što nije potrebna potvrda o vakcinaciji niti negativan test prilikom ulaska u zemlju. U Grčku idu uglavnom vakcinisani, ali kako je nedavno dozvoljen i antigenski test, povećalo se interesovanje. Uglavnom kako koja zemlja popusti mere, tako i raste interesovanje za tu destinaciju.

Uslovi putovanja uticali na izbor destinacije za odmorIpak, bez obzira na mere i uslove, interesovanja ima i za razliku od prošlog leta, kada su turističke agencije bile gotovo bez posla, ovog leta rade punom parom. Kako kaže naša sagovornica, to je ono što ih najviše raduje, ali ističe da nije dovoljno da bi se otklonile sve posledice koje je pandemija virusa kovid-19 nanela turizmu.

- Mnogo nam znači što ovog leta imamo posla, ali se ne može taj gubitak nadoknaditi lako, tako da ni ovo nije neka olakšavajuća okolnost. Biće teško i potrebno bar još nekoliko godina da bi se sav gubitak nadoknadio, ali se nadamo najboljem  - poručuje Gagić.

Kada su u pitanju aranžmani, naša sagovornica ističe da cene variraju u zavisnosti od tipa prevoza, smeštaja, broja noćenja, kao i perioda u kojem se putuje, ali da je moguće pronaći po nešto za svačiji džep.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3722
Povezane teme

subotičani letovanje

turističke agencije

letnja sezona

putovanje

godišnji odmor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.