Komentara: 0
Pregleda: 2388

Uspeh Subotičana na XIII Olimpijadi radnika Vojvodine

26.07.2023. u 12:21h > 17.07.2023. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
U Adi je od 7. do 9. jula održana 13. Sportska Olimpijada radnika Vojvodine u organizaciji Saveza sport za sve Vojvodine i domaćina opštine Ade gde su učešće uzeli i sportisti i timovi iz Regiona Severna Bačka koji čine Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš i Kanjiža.
Uspeh Subotičana na XIII Olimpijadi radnika Vojvodine

Takmičili su se u 18 disciplina za muškarce i devet za žene. Iz Subotice učešće je uzelo 239 takmičara, 51 u ženskoj i 188 u muškoj konkurenciji. Region Severna Bačka je osvojio ukupno 32 medalje, od toga 9 zlatnih, 12 srebrnih i 11 bronzanih.

Zlatom su se okitili - u odbojci na pesku za žene - reprezentacija Subotice (Maja Bačić i Mina Zavišić), mešovito - reprezentacija Subotice (Mirza Lihović i Mina Zavišić) i u muškoj konkurenciji - reprezentacija Subotice  (Alen Kašić i Aleksa Bjelić). U basketu su veteranke Spartaka osvojile prvo mesto. reprezentacija Subotice u košarci muška ekipa okitila se zlatom, kuglanje Čaba Roža i stoni tenis u ženskoj konkurenciji - Gabrijela Agošton.

Uspeh Subotičana na XIII Olimpijadi radnika VojvodineSrebrne medalje osvojili su - muška ekipa u basketu - reprezentacija Subotice. U odbojci na pesku mešovito - reprezentacija Subotice (Sanela Lakanović Korolija i Stefan Strajin) i u konkurenciji dama - reprezentacija Subotice (Sanela Lakanović Korolija i Bojana Faćol).

Reprezentacija Subotice u kuglanju ženska ekipa donela je srebro, Aleksandar Stanković u plivanju (U40), Bojana Vujković iz ARK "Tron u trci na 3000m za žene (U40), atletičari Edita Trungel Mešter iz JKP "Vodovod" Subotica u trci na 1000m (U40) i Dimtrije Crnokrak - ARK Tron u trci na 5000m za muškarce (U40).

Uspeh Subotičana na XIII Olimpijadi radnika Vojvodine

Bronze su osvojili: U kuglanju pojedinačno Melita Ostojić, mešoviti parovi Reprezentacija Subotice (Viktorija Rideg i Pal Bosiljko). Aleksandar Morača u plivanju za muškarce do 40 godina, pikado u ženskoj konkurenciji - Pionir DOO Beograd, fabrika Subotica, Davor Kajinić - EPS distribucija (ED Subotica) u tenisu za muškarce do 40 godina, boćanje - JP Pošta Srbija RJ Subotica, šah - EPS distribucija,  ED Subotica. Branka Brestovac u trci na 3000m za žene do 40 godina, atletski troboj za žene do 40 godina - Violeta Varga - Magnotron DOO Subotica.

Takmičari iz opština Bačka Topola i Mali Iđoš osvojili su tri srebrne I dve bronzane medalje.

Srebro su osvojili u streljaštvu u muškoj konkurenciji ekipno - Reprezentacija Bačke Topole i pojedinačno - Mihalj Kovač i u  kuglanju u muškoj konkurenciji - Zoran Šandor.

Bronzane medalje uzeli su: Gabor Juhas u kuglanju u pojedinačnoj konkurenciji i u futsalu - Reprezentacija Bačke Topole.

Sveukupni pobednik po sportskom učinku još nije proglašen, ali Region Severna Bačka po rezultatima svojih takmičara nakon  okončanja Olimpijskih igrara ima veliku šansku da i ovaj put  odbrani titulu najuspešnijeg Regiona.

Svečano zatvaranje je održano u nedelju, 9. jula, kada je imenovan grad Sombor za domaćina i organizaciju sledećih Olimpijskih igara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2388
Povezane teme

olimpijada radnika vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.