Komentara: 5
Pregleda: 6865

Uspeh takmičarke OBŠ "Raičević"

12.12.2012. u 02:41h
Od 28. novembra do 2. decembra 2012. godine održano je IV Internacionalno baletsko takmičenje u Pragu. Prijavljeno je bilo 6.724 dece širom sveta koji su želeli da pokažu svoj rad i talenat na ovom takmičenju. Eliminacija do 92 takmičara bila je vršena preko DVD snimaka varijacija, nastupa dece i njihovih fotografija.
Uspeh takmičarke OBŠ "Raičević"

Učenica Osnovne baletske škole "Raičević", Diana Radić, ušla je u najbolje 92 najbolje mlade balerine iz celog sveta i dobila šansu da odigra varijaciju "Crvenog korala" iz baleta "Konjić Grbonjić" pred peteročlanim žirijem u sastavu: Ivan Liška (Direktor baleta berlinske opere), Cyril Atanassoff (Prvak pariske opere), Vasilij Medvedev (Koreograf i umetnički direktor Marinski teatra), Tereza Podarilova (Prvakinja praške opere), Mario Radačovsky (Umetnički direktor Praškog pozorišta),

Nakon eliminacije prvog kruga, Diana se našla na spisku od 36-oro odabrane dece koja su nastavila dalje takmičenje.

Diana nije uspela da uđe u poslednji krug od 15 odabranih, ali su iz baletske škole "Raičević" i više nego ponosni na ovaj uspeh s obzirom da je Diana bila jedini takmičar od 14 godina i takmičila se u juniorskoj kategoriji sa decom koja su treći i četvrti razred srednjih baletskih škola sa svetski poznatih konzervatorijuma.

Diana je na takmičenje išla u pratnji svoje majke, profesorice klasičnog baleta Natalije Raičević i lekara dr Milana Petričevića.

Sa Dianom je radio gotovo celi školski kadar u svojim oblastima - tehnika klasičnog baleta: prof. Natalija Raičević, primenjena gimnastika: Sabina Topčagić Ujvari, scenski pokret i primenjena gluma: dipl. glumac Luka Mihovilović, savremena igra: prof. Snežana Ađanski i Gabriela Sanka – Bašić, kostim: Monika Bečkei.

Iz škole se zahvaljujuju i Gradonačelniku koji im je omogućio bezbedan put do Praga.

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6865
Povezane teme

baletska škola raičević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.