Komentara: 0
Pregleda: 2362

Uspešan nastup mačevalačkog kluba "Spartak"

27.05.2013. u 12:22h
Izvor: RTV Yueco
Na Seniorskom prvenstvu Srbije u mačevanju, održanom u subotu 25. maja u Beogradu, u velikoj konkurenciji, mačevaoci Mačevalačkog kluba Spartak iz Subotice postigli su izvanredne rezultate u disciplini sablja za seniore.
Uspešan nastup mačevalačkog kluba "Spartak"

U pojedinačnoj konkurenciji muškarci seniori sablja, sva tri prva mesta zauzeli su mačevaoci Spartaka. Marko Kljajić je državni prvak, njegov klupski kolega Luka Tikvicki je drugoplasirani, a trećeplasirani je Martin Nimčević, takođe Subotičanin.

U pojedinačnoj konkurenciji žene seniori sablja, Mačevalackog kluba Spartaka Bojana Kljajić osvojila je drugo mesto, odnosno srebrnu medalju.U ekipnoj konkurenciji žene seniori sablja, ekipa Mačevalačkog kluba Spartak kojeg su činili Bojana Kljajić, Katarina Tikvicki, Teodora Marković i Ana Tikvicki postale su državne prvakinje, osvojivši prvo mesto i zlatnu medalju i pehar protiv Mačevalačkog Kluba Crvena Zvezda u finalu rezultatom 45:33.

Ostvareni rezultati na državnom seniorskom prvenstvu posebno dobijaju na značaju ako se zna da su skoro svi mačevaoci Mačevalačkog kluba Spartak juniori ili kadeti.

Najveće zasluge za ove impresivne rezultate na državnom prvenstvu ima trener Mačevalačkog kluba Spartak, legenda subotičkog i jugoslovenskog mačevanja Lazar Jaramazović. Njegovo veliko znanje i potpuna posvećenost, koje nesebično prenosi novim generacijama mačevalaca, ponovo su donele rezultate za pamćenje i za ponos.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2362
Povezane teme

mačevanje

mačevalački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.