Komentara: 0
Pregleda: 381

Uspešan start subotičkih srednjoškolaca u kvizu "Mreža čitanja"

12.12.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Uspešan start subotičkih srednjoškolaca u kvizu "Mreža čitanja"

Svih 27 subotičkih srednjoškolaca koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Gimnaziji, Politehničkoj i Medicinskoj školi, plasiralo se na regionalni nivo onlajn takmičenja  "Mreža čitanja" koje ima za cilj podsticanje čitanja i kreativnosti kod mladih.

Na prvi nivo onlajn kviza pristupilo je ukupno 626 učenika iz Hrvatske i Subotice, a za dalji plasman bilo je potrbno tačno rešiti minimum 60 odsto zadataka, u čemu su se subotički srednjoškolci odlično pokazali.

Naredni, regionalni nivo kviza biće održan početkom marta naredne godine do kada učenici treba da pročitaju sa popisa "Šest vrana" književnice Li Bardugo.

Projekat "Mreža čitanja" ove godine realizuje se pod naslovom "U mreži različitosti", a organizuje ga Hrvatska mreža školskih bibliotekara, a u Subotici ga sprovodi Gradska biblioteka u saradnji sa NIU "Hrvatska reč".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 381
Povezane teme

gradska biblioteka subotica

kviz mreža čitanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.