Komentara: 3
Pregleda: 1359

Uspešno održana 76. "Prvomajska regata" na Paliću

04.05.2022. u 17:27h
Izvor: Subotica.com
Tokom vikenda na Palićkom jezeru je održana 76. „Prvomajska regata“ koja se ujedno boduje za Državno prvenstvo. Regata je održana u klasi FINN, ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4 i OPTIMIST, a učestvovalo je 105 jedrilica sa 113 takmičara takmičara (97 jednoseda i osam dvoseda) i to 105 jedriličara iz Srbije i osam iz Mađarske.
Uspešno održana 76. "Prvomajska regata" na Paliću

Vremenski uslovi išli u prilog takmičarima i održano je svih devet trka, a jedriličari domaćeg kluaba „Palić“ pod vođstvom trenera Ištvana Boja i Dejana Zakića, su bili veoma uspešni i okitili se sa osam medalja.

Do pobedničke postolje su stigli: Kristina Boja – 1. mesto u klasi ILCA 6 u generalnom, i 1. mesto u kategoriji devojaka, Dario Bešić 1. mesto u klasi ILCA 4 u kategoriji dečaka i 2. mesto u generalnom, Nenad Zakić 2. mesto u klasi OPTIMIST u generalnom i 2. mesto u kategoriji dečaka, Balint Firstner 2. mesto u klasi FINN, Danilo Bešić 3. mesto u klasi ILCA 7.

Uspešno održana 76. "Prvomajska regata" na Paliću

Dobre rezultate su postigli i ostali takmičari Palića:  Sven Skenderović, Aleksa Sretenović, Luka Sretenović, Roland Kovač, Tijana Zakić, Marko Atić, Dušan Vereb, Jožef Ujhazi, David Česko, Robert Kovač, Viktor Harangozo i Atila Dubičanac.

Organizator takmičenja je Jedriličarski klub „Palić“.

Naredne regate, koje će se održati na Paliću su SEEOOC 2022 - Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist – međunarodna regata od 6. do 8. maja i Otvoreno prvenstvo Vojvodine,14 i 15. maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1359
Povezane teme

jedrenje

prvomajska jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.