Komentara: 13
Pregleda: 5143

Ušteda pri kupovini sa popustima

11.09.2013. u 16:42h
Izvor: RTV Yueco
Kupovina na akciji, grupna kupovina, sakupljanje kupona samo su neki od načina koji naši sugrađani koriste, kako bi uštedeli koji dinar. Iako su trgovci zbog ogromne konkurencije prinuđeni da uvode česte akcijske popuste, kako bi privukli kupca u radnju, koji će potrošiti bar malo novca, naši sugrađani i dalje kupuju samo ono što je najpotrebnije.
Ušteda pri kupovini sa popustima

Pored asortimana i udobnosti kupcima u Subotici, cena je među najvažnijim činiocima dobre kupovine. Brojni su načini na koje prodavci privlače kupce. Neki od njih su vikend akcije, dnevni, nedeljni, mesečni popusti, stalni popusti, popust na popust, a sve češće i nagradne igre. Naši sugrađani kažu da im se takva politika trgovaca dopada, i da kupujući robu sa popustom uspevaju nešto i da uštede.

Akcijski popusti, prema rečima trgovaca su vrsta ulaganja u kupca koji će tako ostvariti poverenje prema određenoj firmi i doći ponovo da kupuje. Na nekim vanrednim sniženjima dešava se da se roba prodaje čak i po nabavnim cenama, ali to mogu podneti samo veće trgovinske kuće. U marketing službi Supermarketa 024 kažu da u trenutku kada seproizvodi nađu na akcijskom popustu dolazi do znatnog povećanja njihove prodaje, u zavisnosti od atraktivnosti samih proizvoda i od pripadnosti pojedinim robnim grupama.

Na akcijama su najčešće osnovne životne namirnice, sveže voće i povrće i meso. Ekonomisti ističu da su u savremenim ekonomijama potrošači odavno prešli na jeftinije proizvode, jer pokušavaju da uštede gde mogu i koliko mogu.

Gde vi kupujete životne namirnice / gde mislite da je najpovoljnije kupovati u Subotici?

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5143
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.