Komentara: 0
Pregleda: 2791

Usvojen predlog budžeta za 2012. godinu

21.12.2011. u 16:11h
Izvor: RTV Yueco
Usvojen predlog budžeta za 2012. godinu

Gradsko veće usvojilo je predlog budžeta grada Subotica za 2012. godinu, koji će se pred odbornicima Skupštine grada najverovatnije naći na sednici u sredu, 28. decembra. Predlogom budžeta, Gradska kasa će u sledećoj godini imati više od 4,8 milijardi dinara, a više od polovine tih sredstava otići će na javne usluge, stambeni razvoj i razvoj zajednice. Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić ocenio je da postoji “milijardu i 200 miliona” razloga za nezadovoljstvo, jer su upravo to bili zahteva budžetskih korisnika za koje nije bilo pokrića, ali da je predlog budžeta primerem vremenu krize.

Budžet grada Subotica u 2012. godini biće za skoro 12% veći u odnosu na tekuću godinu i iznosiće 4.884.941.000 dinara.

Sredstava za socijalnu zaštitu povećana su za 30 miliona dinara, odnosno za 34,7%. Za troškove JP «Privredno-tehnološki parkovi Subotice» planirana su sredstva za infrastrukturno opremanje privredne zone Mali Bajmok od 130.790.000 dinara. Za podsticaj zapošljavanja planirano je 11,5 miliona dinara, duplo više nego ove godine, koja će se realizovati sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Duplo veća sredstva mogu očekivati i u JKP «Subotica-trans» u cilju nastavka implementacije studije unapređenja sistema transporta putnika u Subotici od 45 miliona dinara, što je 125% više nego ove godine.

JP «Direkcija za izgradnju grada Subotice» raspolagaće sa preko milijardu dinara. Izdvajanja sredstava za primarnu zdravstvenu zaštitu planiraju se u iznosu većem za 32% što iznosi 8 miliona više u odnosu na 2011. godinu. Pored finansiranja rada mrtvozorske ekipe, noćnog dežurstva pedijatra u Hitnoj pomoći, pripravnosti lekara, planirane su i aktivnosti na opremanju apoteke u MZ Kelebija, aktivnosti na uređenju ambulante u Bajmoku, izrada projektno-tehničke dokumentacije sanacije Antituberkuloznog dispanzera, nabavka vozila za prevoz pacijenata na dijalizu i finansiranje usluga primarne zdravstvene zaštite.

Pored toga, budžetom su planirana sredstva za rent-a-bajk, dalja obnova parka na Paliću, završetak Ženskog štdranda, izgradnja trim staze u Dudovoj šumi...

U prihodovnoj strani budžeta, ustupljena i izvorna primanja grada Subotica iznose nešto više od 4 milijarde, transferi iz republike i pokrajine iznosiće skoro pola milijarde, a deficit budžeta će iznositi 153.160.000 dinara, koji će se finansirati iz neutrošenih sredstava iz prethodnih godina koja iznose preko 254 miliona dinara.

Ukoliko predlozi odluka danas budu prosleđeni skupštinskim službama, o usvojenom predlogu budžeta će se izjasniti Skupština grada Subotica, najverovatnije sledeće nedelje.

Članovi veća usvojili su predlog budžeta za 2012 godinu jednoglasno. Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić ocenio je da postoji “milijardu i 200 miliona” razloga za nezadovoljstvo, jer su upravo za toliko bili veći zahtevi budžetskih korisnika za koje nije bilo pokrića.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2791
Povezane teme

Saša Vučinić

budžet grada subotice

gradsko veće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.