Komentara: 47
Pregleda: 20881

Usvojena jedinstvena cena taksi usluga u gradu

05.01.2016. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
Svi taksi prevoznici u Subotici od početka februara naplaćivaće svoje usluge po jedinstvenom cenovniku koji je utvrdila lokalna samouprava.
Usvojena jedinstvena cena taksi usluga u gradu

Osim toga, odlukom Gradskog veća, uređeno je i pitanje broja taksi stajališta u gradu, uz uvođenje nove kategorije – prolaznih taksi stajališta. I u lokalnoj samoupravi i u taksi udruženju zadovoljni su postignutim rešenjima.

Odlukom Gradskog veća, bez obzira koji vas taksi vozi, cena će biti jedinstvena. Uvedene su dve tarife. U prvoj, koja važi od 06 do 22 časa, start će koštati 80 dinara, vožnja po kilometru 60 dinara, a čekanje po času 800 dinara.

U drugoj tarifi, koja će se primenjivati od 22 časa do 6 ujutro, kao i nedeljom i u dane državnih praznika start će koštati 100 dinara, vožnja po kilometru 80 dinara, a čekanje 1.000 dinara po satu. Osim toga, donet je i Plan razmeštaja lokacija taksi stajališta koji osim postojećih, predviđa uveđenje jedne četvrtine novih – prolaznih stajališta koja će moći da koriste svi taksi prevoznici.

U Savezu taksi udruženja Subotice, koji je u nekoliko navrata prošle godine organizovao proteste tražeći uvođenje reda u taksi prevozu, zadovoljni su postignuti rešenjima.

Taksi prevoznici su dužni da svoje cenovnike usluga i merne instrumente usklade sa ovim rešenjem najkasnije do 31. januara 2016. godine. Jedinstvena cena stupa na snagu 01. februara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 20881
Povezane teme

taksi

taxi

cene taksija

taxi udruženje

taksi udruženje

taksi prevoz

taxi subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.