Komentara: 27
Pregleda: 14352
Foto

Uz "EasyPark" aplikaciju do lakšeg i jednostavnijeg korišćenja javnih parkinga

18.06.2019. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Subotica je prvi grad u Srbiji koji je dobio „EasyPark“ aplikaciju, koja građanima omogućava brže i lakše pronalaženje slobodnog parking mesta, a potom i plaćanje parkiranja.
Uz "EasyPark" aplikaciju do lakšeg i jednostavnijeg korišćenja javnih parkinga

Reč je o besplatnoj aplikaciji za mobilne telefone, namenjenoj za AndroidIOS uređaje, koja vozačima, kada se registruju i ukucaju broj registarskih oznaka, na mapi prati kretanje i sugeriše gde mogu da očekuju slobodno mesto. Kada vozač stane odmah mu se nudi mogućnost plaćanja. Vozač se navodi bez upotrebe senzora, slično poput „Google maps“.

Sa jednom aplikacijom može se parkirati u više od 1.200 evropskih gradova i ubrzano se širi po celoj regiji.

- „EasyPark“ je vodeći evropski i svetski provajder za digitalno parkiranje, koji se u Subotici predstavlja putem aplikacije, a Subotica je prvi grad u Srbiji koji je dobio priliku da je koristi. Ona vozačima donosi rešenje problema kako da nađu parking mesto u gradu i da skrate vreme traženja, jer većina vozača troši vreme na to. Potom omogućava da ga plati putem svih mogućih načina digitalnog plaćanja - objašnjava Vladimir Džodžo, regionalni direktor „EasyPark“-a. - Gradska uprava je uvođenjem aplikacije omogućila da se podigne kvalitet servisa prema vozačima a brže pronalaženje parkinga omogući će manju emisiju gasova i manje gužve. Vrhunska tehnologija će omogućiti upravljanje servisima JKP „Parking“.

Uz "EasyPark" aplikaciju do lakšeg i jednostavnijeg korišćenja javnih parkinga

Sistem je nadogradiv i u budućnosti će omogućiti punjenje električnih automobila i konekcije na bežični internet.

- Očekujmo da u Subotici, prvom gradu koji promoviše ovu tehnologiju, pokažemo izuzetan primer dodavanja savremenih tehnologija na postojeću organizaciju parking prostora, a ona je izabrana zbog visoke pokrivenosti informacionog sistema i dobre infrastrukture i biće model drugim gradovima. Aplikacija je lokalizovana i može se koristiti na srpskom, mađarskom, engleskom jeziku – dodaje Džodžo. – Sve parking zone su obuhvaćene, aplikacija zna u kojoj ste zoni i vozači ne moraju da gledaju na koji broj da uplate.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje "EasyPark" sistema Predstavljanje "EasyPark" sistema Predstavljanje "EasyPark" sistema Predstavljanje "EasyPark" sistema Predstavljanje "EasyPark" sistema Predstavljanje "EasyPark" sistema Predstavljanje "EasyPark" sistema Predstavljanje "EasyPark" sistema
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 14352

Povezana vest

Povezane teme

jkp parking subotica

parking zone subotica

parking karta

plaćanje parkinga subotica

naplata parkinga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.