Komentara: 1
Pregleda: 1616

Uzbudljiv sportski vikend džudista Spartaka

07.10.2014. u 17:22h
Izvor: Subotica.com
Džudisti Spartaka za vikend su učestvovali na tri turnira - u Požegi, Kanjiži i Bečeju, na kojem su pored medalja sticali važno takmičarsko iskustvo koje će im mnogo značiti dalje u sportskim karijerama.
Uzbudljiv sportski vikend džudista Spartaka

Protekli vikend je bio ispunjen džudo dešavanjima. Spartakovci su bili raspoređeni na tri fronta, a rezultati nisu izostali.

U subotu jedan deo Spartakovih džudista učestvovao je na međunarodnom turniru "Požega Open" u Hrvatskoj, koji je okupio oko 350 takmičara iz 9 zemalja, odakle su poneli pet medalja i to bronzane medalje za Aleksandara Savića, Mihaila Miloševa, Dušana Vukasa, Relju Nagulića, dok je srebro pripalo Borisu Vaciju.

Istog dana je u Kanjiži održano prvenstvo Srbije za mlađe seniore. Na ovom turniru nije bilo osvojenih medalja, ali je ipak ostvaren određeni uspeh jer su takmičari Jovan Vučetić i Nemanja Nikolić izborili svoje mesto za odlazak na Državno prvenstvo. Kao premladi i nedovoljno iskusni otišli su pre svega po iskustvo.

U nedelju džudo klub "Spartak" učestvovao je na međunarodnom memorijalu "Željko Nikolić" u Bečeju, koji je okupio preko 400 takmičara iz 10 zemalja.

Iako malobrojni džudisti Spartaka nisu se vratili praznih ruku. Mihajlo Šašić je osvojio bronzanu medalju, dok je Strahinja Nestorović osvajanjem  zlatne medalje pokazao da je neprikosnoven. Na ovom memorijalu Spartak je nastupio sa poletarcima iz džudo sekcije Bajmok, koji su takođe otišli po dragoceno iskustvo i oprobali sebe u takmičarskim vodama.

Takmičare su predvodili treneri Vladimir Tanasković, Dušan Bartaloš i Milan Bogić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1616
Povezane teme

džudo

džudo klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.