Komentara: 4
Pregleda: 3717

Vakcinacija u Novoj opštini i prigradskim naseljima, "Sputnjik" se čeka

31.05.2021. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Vakcinacija u Novoj opštini i prigradskim naseljima, "Sputnjik" se čeka

Vakcinacija bez prethodnog zakazivanja nastavlja se i ove nedelje na centralnom punktu u Novoj opštini, gde su građanima na raspolaganju vakcine "Fajzer-Biontek" i "Sinofarm". Po rečima Ivanke Beoković, direktorke Doma zdravlja Subotica, interesovanje je i dalje veliko, budući da je prošle nedelje prvu dozu primilo oko 2.100 građana, a da i danas očekuju gužvu.

- Ovo je poslednji dan kada građani mogu da prime prvu dozu vakcine uz nagradu od 3.000 dinara, a da li će takvo interesovanje ostati, videćemo sutra - kazala je Beoković, dodajući da se ove nedelje nastavlja imunizacija po prigradskim mesnim zajednicama. - Danas smo u Tavankutu i Novom Žedniku, jedan deo građana se revakciniše, a ako ima zainteresovanih, poneli smo i prve doze za one koji žele da se vakcinišu, a u sredu idemo u Čantavir i Bajmok.

Kada je u pitanju vakcina "Sputnjik V", Beoković kaže da su stigle samo druge doze koje su namenjene građanima koji su čekali na revakcinu, dok će oni koji žele da prime prvu dozu cepiva ruskog proizvođača morati da sačekaju.

- Kada će stići prve doze "Sputnjika", nemamo tačnu informaciju. Navodno ga jedno vreme neće biti i ne znamo ni približno kada će prve doze "Sputnjika" stići, a interesovanje građana za ovu vakcinu je veliko i stalno nas zovu da pitaju da li će je i kada biti - ističe Beoković.

Vakcinacija u Novoj opštini i prigradskim naseljima, "Sputnjik" se čekaOd početka masovne imunizacije u našem gradu je podeljeno ukupno 77.000 doza neke od četiri vakcine protiv virusa kovid-19, pri čemu je prvu dozu primila 41.000 građana, dok je 36.000 primilo obe doze, što čini oko 32 odsto odraslog stanovništva koje je kompletno imunizovano. Iz Doma zdravlja poručuju da je imunizacija pravi put ka normalizaciji života, te da se upravo zbog smirivanja epidemiološke situacije, ambulanta Ogranak 1 u Kumičićevoj ulici od danas vraća normalnom režimu rada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 3717
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.