Komentara: 6
Pregleda: 1819

Vakcinisani stanari Gerontološkog mogu van doma

02.06.2021. u 11:00h
Izvor: TV Subotica
Vakcinisani stanari Gerontološkog mogu van doma

Nakon što su više od godinu dana bili gotovo hermetički zatvoreni, stanovnici Gerontološkog centra odnedavno mogu da napuste domski smeštaj. Uslova su dva - da je prošlo najmanje dve nedelje od revakcinacije, te da niko u domu nije zaražen, ni korisnici, ni zaposleni.

- Korisnici i dalje treba da se pridržavaju svih epidemioloških mera. Preporuka je da nose masku, da izbegavaju gradski prevoz, velika porodična okupljanja i da, kad se sretnu sa nekim, izbegavaju rukovanje i grljenje. Dakle, sve što je Krizni štab propisao na počeku, mi smo i dalje oprezni - objašnjava Brankica Tešanović, direktorka Gerontološkog centra.

Vakcinisani stanari Gerontološkog mogu van doma

Pod istim uslovima dozvoljene su i posete stanarima, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mera, dodaje direktorka i ističe da je stanje u Gerontološkom centru pod kontrolom, te da je više od 90 odsto korisnika vakcinisano.

- Posete su dozvoljene isto po preporuci, a glavni uslov je da nemamo pozitivnih među zaposlenima i korisnicima. Posete se zakazuju elektronski, srodnici to već znaju, a sve informacije mogu da dobiju na našem sajtu ili putem telefona, preko kojeg mogu da ugovore posetu - kaže Tešanović.

U tri doma trenutno je smešten 491 korisnik, a interesovanje za prijem novih stanara je veliko - na listi čekanja je njih preko 70, dodaje direktorka Gerontološkog centra.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 1819
Povezane teme

gerontološki subotica

gerontološki centar subotica

brankica tešanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.