Komentara: 21
Pregleda: 9559

Vanredna poseta ministarke Kisić Tepavčević Kolevki povodom anonimne prijave

23.07.2021. u 14:07h
Izvor: Subotica.com
Ministarka Kisić Tepavčević zajedno sa predstavnicima Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom (MDRI) obišla je danas Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.
Vanredna poseta ministarke Kisić Tepavčević Kolevki povodom anonimne prijave

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obavešteno je od strane MDRI o anonimnoj prijavi sa fotografijama u kojoj se ukazuje na neadekvatnu brigu o korisnicima Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici.

Odmah po dobijanju prijave, nadležna Pokrajinska inspekcija socijalne zaštite, koja je pre deset dana bila u nadzoru u ustanovi, kada nisu utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti, izvršila je vanredni inspekcijski nadzor. 

Inspekcija je ustanovila da lice sa slike aktuelno nije korisnik na smeštaju u ustanovi. Na fotografiji u anonimnoj prijavi je bivši korisnik koji je nakon jednomesečnog lečenja u Tiršovoj i više prethodnih hospitalizacija, zbog urođenih višestrukih bolesti, preminuo u martu ove godine. U prethodnom periodu korisnik je bio redovno praćen od strane dečijeg kardiologa, dečijeg psihijatra i drugih specijalista medicine.

Vanredna poseta ministarke Kisić Tepavčević Kolevki povodom anonimne prijave

Tokom nadzora, inspekcija je utvrdila da nijedan korisnik nema bilo kakvu vrstu povreda, kako se navodilo u anonimnoj prijavi. Inspektori socijalne zaštite povodom upućene predstavke nisu utvrdili ni jednu nepravilnost iz nadležnosti inspekcije socijalne zaštite. Inspekcija socijalne zaštite uputiće dopis zdravstvenoj inspekciji radi postupanja iz njihove nadležnosti.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević lično je posetila Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 9559
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.