Komentara: 2
Pregleda: 4668

Vaskrsla „Super TV“ u Beogradu

27.03.2009. u 11:24h
Izvor: Blic
Vaskrsla „Super TV“ u Beogradu

Iako su još od ponedeljka predajnici sa kojih se širio signal pokrajinske „Super TV", rešenjem RRA isključeni zbog dugova za korišćenje frekvencije, a četrdeset četvoro stalno zaposlenih i šest honoraraca su u štrajku, od preksinoć se preko kablovskog ditributera SBB na teritoriji Beograda i dela Vojvodine emituje program „Super nove TV".

Radnici tvrde da je zbog toga bez njihovog znanja „preko noći u Beograd odnet glavni kompjuter iz tehničke službe i da je ovo očigledno kršenje Zakona o štrajku", te da ne veruju u obrazloženje da je reč o potpuno novoj televiziji.

- Program te „Super nove TV" emituje se sa našim logom i našim džinglovima, tako da objašnjenje nadređenih da je reč o nekoj novoj televiziji „ne pije vodu". Ne znamo ko tamo radi, niti kakav se program pušta u etar, ali ovo predstavlja kršenje Zakona o štrajku, jer ne smeju se angažovati ljudi sa strane dok je u toku obustava rada u zakonskim okvirima.

Prihvatili smo ranija objašnjenja da se zbog ekonomske krize redukuje program, broj radnika je drastično smanjen, od decembra ne dobijamo zarade, iako smo pristali i na minimalac. Čak smo bili spremni, i to smo otvoreno rekli poslodavcima, da radimo neko vreme bez primanja, kako bi „Super TV" ponovo stala na noge.

Za danas je zakazan sastanak sa predstavnicima „Vinarije Čoka", koja je većinski vlasnik „Super TV" i nadam se da će izaći pred nas sa nekim konkretnim predlozima, jer nam je dosta praznih obećanja. U suprotnom, spremni smo da prava tražimo i na sudu - kaže Vladimir Antić, predsednik sindikata u „Super TV".

U saopštenju Dušana Grbića, direktora „Super TV", navodi se da su u toku pregovori sa novim strateškim partnerom ove medijske kuće i da se očekuje da će oni uskoro biti privedeni kraju. On je zatražio od zaposlenih i javnosti strpljenje, kako bi se našao pozitivan izlaz iz krize i kako bi radnici dobili novac koji im se duguje.
- Već dve godine se govori o nekom strateškom partneru, tako da sam prilično skeptičan povodom ovih najava. Uvek na kraju stigne obrazloženje da su pregovori propali - dodaje Antić.

Gradski ombudsman Zlatko Marosjuk podržao je zaposlene u „Super TV" i nazvao njihove zahteve legitimnim. On je takođe savetovao predstavnike radnika i da se obrate Radio-difuznoj agenciji, kako bi se ispitala legalnost emitovanja programa preko kablovskog distributera, kao i strukovnim udruženjima za pomoć u prevazilaženju nastale situacije.

I lideri Gradskog veća Samostalnog sindikata Subotice, Milan Popović i Ištvan Huđi, podržali su zaposlene u „Super TV".

- U ponedeljak, na sastanku sa rukovodstvom televizije, dogovoreno je da zaposleni odu na godišnji odmor, a da se napravi tim koji bi za to vreme našao rešenje. Ovo što se sada dešava sigurno nije deo dogovora - zaključio je Milan Popović, predsednik Samostalnog sindikata Subotice.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4668
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.