Komentara: 0
Pregleda: 1855

Vaskršnja humanitarna akcija za pomoć manastiru Gračanici i socijalno ugroženima na Kosovu i Metohiji

25.04.2021. u 21:45h
Izvor: Subotica.com
Od ponedeljka do srede u centru grada biće organizovana humanitarna vaskršnja akcija tokom koje će se prikupljati novčana pomoć za manastir Gračanica i socijalno ugrožene porodice u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.
Vaskršnja humanitarna akcija za pomoć manastiru Gračanici i socijalno ugroženima na Kosovu i Metohiji

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" pokrenula je Vaskršnju akciju prikupljanja novca za pomoć manastiru Gračanica. U okviru ove akcije posetioci štanda moći će da doniraju novčana sredstva za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, kao i sedmočlanoj porodici iz sela Suvo Grlo iz južne srpske pokrajine.

Po rečima organizatora, u akciji koja se održava na teritoriji cele Srbije, od ponedeljka do srede (26-28. april) u našem gradu će se održati štand na kojem će se prodavati jaja sa vaskršnjim motivima i drugi simbolični rekviziti.

- Očekujemo posetioce otvorenog srca, da se družimo i pomognemo svetinju Kralja Milutina, narodne kuhinje i porodicu Petković iz sela Suvo Grlo. Pored jaja sa sličicama Kosova i Metohije, na štandu će biti graničnici za knjige, majice, trake i privesci za ključeve - poručuju iz subotičkog ogranka organizacije "Svi za Kosmet". - Dođite da svi pomognemo vaskršnju akciju, u susret najradosnijem prazniku vaskrsenja Hristovog.

Štand će se navedenih dana od 17 do 20 časova nalaziti u holu Doma vojske u centru Subotice.

Vaskršnja akcija traje do 30. aprila, a može se uplatiti i putem dinarskog računa HU "Svi za Kosmet" 285-2295090000074-05, zatim za devizne uplate (EUR) podaci su sledeći - Svi za Kosmet e.V., IBAN: DE83 4405 0199 0111 118825 (Sparkasse Dortmund, Freistuhl 2, 44137 Dortmund), SWIFT/BIC: DORTDE33XXX. Uplate se mogu izvršiti i putem Pejpala na mejl hoszkbg@gmail.com, a može se poslati i humanitarni SMS na broj 4030 (cena poruke 100 dinara).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1855
Povezane teme

humanitarna organizacija svi za kosmet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.