Komentara: 11
Pregleda: 2415

Vaskršnje čestitke gradskih i crkvenih zvaničnika

16.04.2023. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Hrišćani koji poštuju julijanski kalendar danas obeležavaju Uskrs, praznik vaskrsenja Hristovog, a tim povodom usledile su čestitke gradskih i crkvenih zvaničnika.
Vaskršnje čestitke gradskih i crkvenih zvaničnika

Vaskrs je najveći hrišćanski (crkveni) praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život — vaskrsenje. Po hrišćanskom verovanju, to se desilo trećeg dana posle njegove smrti, uključujući i dan smrti, tj. prve nedelje posle Velikog petka.

U prazničnoj čestitki gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine Balint Pastor uputili su poruku svima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru.

Uskršnja poruka gradonačelnika Subotice

Vaskršnje čestitke gradskih i crkvenih zvaničnika

 

"Svim sugrađanima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke, uz želju da ovaj najveći hrišćansk praznik provedu u dobrom zdravlju, miru, ljubavi i radosti, u krugu svojih namilijih.

Neka nas praznik Hristovog vaskrsenja, kao simbol novog početka i pobede života nad smrću, u ovim teškim vremenima prepunim izazova i iskušenja podseti na vrednosti tolerancije, razumevanja, humanosti, solidarnosti i uzajamnog poštovanja.

Želeći vam svaku ličnu i porodičnu sreću, upućujem vam najradosniji pozdrav - Hristos vaskrse!"

* * * * * * * * * *

Uskršnja poruka predsednika Skupštine grada

Vaskršnje čestitke gradskih i crkvenih zvaničnika

"Dragi sugrađani,

u ime Skupštine grada Subotice i svoje lično ime, čestitam Vam praznik večnog milosrđa, pobede nad prolaznosti, ostvarenja želje za boljim životom, oplemenjene sigurnošću vere koja je nadjačala zlo.

Provedite praznične dane u miru, dobrom zdravlju i radosti!

Hristos voskrese!"

* * * * * * * * * *

Uskršnja poruka protonamesnika Ivana Spasevskog, starešine Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg

Vaskršnje čestitke gradskih i crkvenih zvaničnika

"Ovo je dan koji stvori Gospod, obradujmo se i uzveselimo se u njemu." (Ps.118:24)

Radujmo se jer je smrt pobeđena, radujmo se dolazećem Carstvu Božjem, jer nas Hristos oslobodi greha smrti i nečastivoga. Život nam iz groba zasija, a mesto plača postade mesto radosti. Neka radost Praznika obasja svu vaseljenu, neka svako od nas oseti radost slobode, jer nas Hristos oslobodi, smrću smrt uništi i darova nam život večni.

Želeći vam da sa svojim najmilijima u duhovnoj radosti proslavite Praznik nad praznicima, kličemo pobednim pozdravom: 

Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!"

* * * * * * * * * *

Uskršnja poruka dijecezanskog upravnika Subotičke biskupije, mons. Ferenca Fazekaša

Vaskršnje čestitke gradskih i crkvenih zvaničnika

"Što tražite živoga među mrtvima? Nije ovde, nego uskrsnu! (lk 24,5-6)

Ove kratke rečenice upućene su ženama koje su rano ujutu hitale ka Isusovom grobu sa miomirisima. Upućene su i današnjem čoveku koji želi da stavi Isusa u neku davnu prošlost. Stoga je verničko svedočanstvo od izuzetnog značaja jer usuđuje se reči današnjem svetu: Isus je zaista uskrnuo! On i danas živi i prisutan je među nama!

Naš život pritiskaju različite nevolje i mnoga zla paralizuju našu svakodnevicu ratovi, nasilje, beda, ljudska sebičnost, zavist, razni interesi... Mnogi lakomisleno tvrde da će nauka jednoga dana rešiti sve ove probleme. Međutim, naše iskustvo pokazuje drugačiju zbilju. Ljudsko znanje je, istina, umnogome olakšalo naš mukotrpni život, ali nije ga oslobodilo od nekih najosnovnijih ljudskih problema, štaviše, razvojem nauke, naše su slabosti postale još očiglednije.

Stoga je i današnjem čoveku potreban Isus Hrist, jednako kao i u prošlosti. Samo na naš Spasitelj može učiniti slobodnima i srećnima. U njemu nalazimo naše životno ispunjenje. Uskrsli nas nije napustio jer on "juče i danas isti je - i uvijeke" (Heb 13,8). On je zaista među nama! Zato nam ova vera i daje snaguu našim bolnim trenucima, u našim, ljudski posmatrano, bezizlaznim situacijama jer ni patnja ni smrt nemaju konačnu reč. Ima uskrsnuća, ima neprolaznog, blaženog, večnog života"

Svima vama želim da iskusite svetlost Uskrsa u svojim iskušenjima te sačuvate u srcu nadu koju nam ova svetkovina pruža. Naš je život, naime, skriven u Isusu Hristu - i u našoj patnji i u našoj proslavi. Amen"

Redakcija sajta subotica.com želi srećan Vaskrs svim sugrađanima koji ga danas slave, da ga proslavite u krugu najdražih i najbližih, u najboljem zdravlju - Hristos vaskrse!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 2415

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Vaskrs

balint pastor

predsednik skupštine

stevan bakić

vaskršnji praznici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.