Komentara: 2
Pregleda: 1402

Vaterpolo: Spartakova selekcija U12 bronzana na završnom turniru Prvenstva Srbije

21.07.2023. u 11:33h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda, 15. i 16. jula, Vaterpolo klub "Spartak Patent Co." bio je organizator i domaćin završnog turnira Prvenstva Srbije za vaterpoliste rođene 2011. godine i kasnije. Spartakove nade su turnir završile na trećem mestu.
Vaterpolo: Spartakova selekcija U12 bronzana na završnom turniru Prvenstva Srbije

Nakon grupne faze takmičenja kao i polufinalnog turnira koji se takođe igrao u Subotici, na SRC Prozivka, na završnom turniru su učestvovale ekipe: "Šabac", "Partizan", "Vojvodina", "Valis" (Valjevo) i  domaćin "Spartak Patent Co.".

U utakmici za prvo mesto Šabac je savladao Partizan (9:7), treće mesto osvojio je Spartak nakon pobede nad Valisom (4:3), dok je Vojvodina je bila peta.

Ekipa Spartaka nastupila je u sastavu: Lazar Vujčić, Andrej Mrkšić, Mateja Dulić, Strahinja Šofranac, Mirko Ljubičić, Luka Dulić, Slobodan Marinkov, Daniel Serenče, Filip Davčik, Botond Varga, Uroš Rudić Vranić, Nebojša Maljugić, Aleksandar Jakšić i Miron Lazić, Miladin Jakovljević i Mihajlo Dragoljević. Trener ekipe je bio Nemanja Andrić.

Vaterpolo: Spartakova selekcija U12 bronzana na završnom turniru Prvenstva SrbijeIz VK "Spartak" poručuju  da je treće mesto sjajan uspeh za njihovu najmlađu ekipu i veruju da velika dela tek predstoje u radu svih selekcija.

- U klubu se ozbiljno radi i pomaci su veoma značajni i vidljivi. Izuzetno pojačanje u klubu predstavlja sportski direktor kluba i šef stručnog štaba, veliki jugoslovenski vaterpolista Anto Vasović, koji je jedan od glavnih pokretača promena i velikih ambicija - ističu iz VK "Spartak".

Mladi vaterpolisti su, nakon ovog uspeha koji predstavlja jedan od najznačajnijih u novijem periodu, treninge nastavili u Dubrovniku gde su ih ugostili prijatelji i vršnjaci iz "Jug" i "Cavtat".

U avgustu će trenirati kod kuće a već od septembra počinje Liga jugoistočne Mađarske u kojoj će ova ekipa drugi put odmeriti snage sa vaterpolistima iz ovog dela Mađarske. Liga se igra do aprila 2024. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1402
Povezane teme

vaterpolo klub spartak

vaterpolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.