Komentara: 2
Pregleda: 2129

Veče bošnjačke kulture sutra u HKC "Bunjevačko kolo"

27.10.2017. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Veče bošnjačke kulture sutra u HKC "Bunjevačko kolo"

Veče bošnjačke kulture i tradicije, u organizaciji Udruženja Bošnjaka Vojvodine i Bošnjačke zajednice kuture "Preporod" iz Brčkog, održaće se sutra, 28. oktobra, u velikoj sali HKC "Bunjevačko kolo". Početak programa zakazan je za 19 časova, a ulaz za sve zaintereovane sugrađane je slobodan.

U ovogodišnjoj Večeri učestvovaće oko 60 učesnika, a program će biti prošaran nastupom folklornog ansambla, mešovitog hora, izvođenjem poezije, proze i sevdalinki. Teufik Isaković, predsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine kaže da se program ovakvog kvaliteta i obima do sada nikada nije održavao.

- Svake godine se trudimo da obezbedimo bogat program kroz koji bi Subotičanima približili kulturu Bošnjaka. Prvo će nastupiti ansambl "Pjesama i igara" sa tri koreografije, a potom mešoviti hor sa kompozicijama u četvoroglasnom i petoglasnom izvođenju. Povodom godišnjice rođenja Marka Dizdara, mlada glumica Medina Zehirović će nam govoriti njegovu poeziju i prozu, a na kraju večeri, Vesna Hadžić će izvoditi sevdalinke, uz pratnju harmonike i violine - najavio je Isaković, dodavši da će kroz ceo program, publici biti predstavljeni običaji Bošnjaka koji su u našim krajevima nepoznati, poput toga kako se devojka prosi i kako se udaje.

Veče bošnjačke kulture sutra u HKC "Bunjevačko kolo"

Osim večeri koja je posvećena bošnjačkoj kulturi, početkom novembra Udruženja Bošnjaka Vojvodine organizovaće i književno veče, na kojem će se promovisati knjiga "Bosanska kraljevina sredinom 19. veka".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2129
Povezane teme

hkc bunjevačko kolo

udruženje bošnjaka vojvodine

veče bošnjačke kulture

bošnjačka nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.