Komentara: 4
Pregleda: 3798

Veče džeza na Gradskom trgu

19.08.2013. u 15:25h
Izvor: RTV City
Jedan od svakako najboljih i naoriginalnijih gradskih festivala je nesumnjivo Jazzik, čija je centralna manifestacija zakazana za 24. i 25. septembar. Sinoć na Trgu Slobode u okviru festivala najpre je nastupila veoma talentovana i perspektivna džez grupa iz Čačka, “Džez prodžekt bend”, a zatim u glavnom delu programa i atraktivni džez orkestar “Elmharst koledž džez bend” iz američkog grada i univerziteta u Čikagu.
Veče džeza na Gradskom trgu

Nekoliko stotina sugrađana je zaista uživala u nesvakidašnjem dvostrukom koncertu džez muzike zašta zasluge imaju vredni poslenici ovogodišnjeg Jazzik festivala.

Kao predgrupa čikaškim studentima  nastupio je kvartet  Džez prodžekt bend iz Čačka koji je na muzičkoj sceni nepune dve godine. Džez prodžekt bend je kvartet koji predvode: frontmen, klavijaturista, Stevan Milijanović, koji ima svega 17 godina  i svira klavir  od 4 godine, ali i gitaru i saksofon. U muzičkoj školi osvojio je 22 nagrade, na domaćim i stranim takmičenjima, a najznačajnija je da je bio prvak sveta u klaviru 2003. godine u Italiji. Stevanov  mlađi brat je bubnjar, Aleksa Milijanović, koji ima 14 godina  Aleksa je  počeo svira bubnjeve sa 6 godina. Inače, ide u muzičku školu, peti je razred osnovne škole, a svira  i klavir.

Posle njih je nastupio Džez orkestar “Elmharst koledž džez bend” (Elmhurst College Jazz  Band) iz američkog grada i univerziteta u Čikagu. I to nakon što je proteklog četvrtka  otvorio Nišvil festival u Nišu, i koncerta  koji je održao u subotu u  Somboru. Orkestar čini dvadeset muzičara studenata koje predvodi njihov profesor, dirigent Dag Bič koji je ujedno i trubač, kompozitor i aranžer, i koji je dobitnik ugledne Gremi nagrade za "Najbolji album velikog džez ansambla.”.

Veče džeza na Gradskom trgu

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3798
Povezane teme

Jazzik

Jazzik Festival

jazz festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.