Komentara: 0
Pregleda: 2155
Foto

Veče kamerne muzike u četvrtak u Velikoj većnici

05.02.2019. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
U okviru proslave 150. godišnjice Muzičke škole Subotica, u četvrtak, 7. februara, održaće se Veče kamerne muzike u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom 19 časova. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan.
Veče kamerne muzike u četvrtak u Velikoj većnici

Muzička škola Subotica već sedmu godinu zaredom organizuje Veče kamerne muzike, čiji idejni tvorci su pomoćnik direktorke Karolj Tokodi i šefica Odseka za solo pevanje Tamara Marković. Kako je istakla Marković, koncert koji će se održati u četvrtak je koncipiran tako da se na njemu predstave svi Odseci škole koji u svom planu imaju kamernu muziku kao predmet.

- Kao i svake godine, imali smo preslušavanje kamernih grupa i kroz dosta rigoroznu selekciju odabrali smo sedam ansambala koji će nastupiti na koncertu. Program će biti izuzetno raznovrstan i publika će moći da čuje tamburaše, harmonikaše, pevače, gudače, klaviriste i duvače. Takođe, od prvog koncerta smo uvek imali goste, kao što su bili predstavnici škola iz Maribora i Osijeka, a ovoga puta imaćemo predstavnike iz Srednje muzičke škole iz Budimpešte i Muzičke škole "Davorin Jenko" iz Beograda. To je ujedno dobra prilika i jedan od načina da uporedimo nivo izvođaštva naše škole sa školama koje se nalaze u našem neposrednom okruženju - rekla je Tamara Marković.

Veče kamerne muzike u četvrtak u Velikoj većnici

Prema njenim rečima, koncert koji je nastao pre sedam godina razvio se i podigao na izuzetno visok nivo, te osim uživanja u muzici, on predstavlja i način građenja tehnike i dobrog ukusa koji se neguje kod dece. Da bi se muzički ukus izgradio i kod publike, Muzička škola će na kraju koncerta sprovesti anketu, pri čemu će posetioci na listiću, koji će sadržati nazive svih kamernih grupa, zaokružiti onu koja im se najviše dopala. Tri kamerna sastava koja budu dobila najviše glasova, biće nagrađena.

- Večeri kamerne muzike su u našoj školi toliko uzele maha, da su deca počela samostalno da se udružuju i formiraju kamerne ansamble koji ne postoje u našem rasporedu za tekuću školsku godinu. Jedan takav ansambl je duo koji čine Miloš Jovanović na harmonici i Kristijan Juhas na violini, koji će nastupiti na ovogodišnjem koncertu kao poslednja tačka - dodala je Marković.

Veče kamerne muzike u četvrtak u Velikoj većnici

Ovaj koncert samo je još jedan u nizu kojim se obeležava 150. godišnjica Muzičke škole Subotica.

- Cela školska godina je u znaku proslave velikog jubileja, te je za Dan škole održana centralna svečanost u Sinagogi, potom je na Dan prosvetnih radnika u Velikoj većnici Gradske kuće održan koncert profesora Muzičke škole. U decembru su održani Novogodišnji koncerti učenika srednje i osnovne Muzičke škole, a u nastavku publika može da očekuje Veče tamburaške muzike koje ćemo organizovati početkom marta, dok se u maju očekuje koncert maturanata sa simfonijskim orkestrom, koji u našoj školi ima tradiciju dugu 50 godina - najavila je Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole Subotica.

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta kamerne muzike Najava koncerta kamerne muzike Najava koncerta kamerne muzike Najava koncerta kamerne muzike Najava koncerta kamerne muzike Najava koncerta kamerne muzike Najava koncerta kamerne muzike Najava koncerta kamerne muzike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2155
Povezane teme

muzička škola

dragana nikolić

jubilej

veče kamerne muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.