Komentara: 1
Pregleda: 1327

Veče posvećeno poeziji Tibora Sekelja, u četvrtak u Gradskom muzeju

11.01.2023. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak (12. januara) u Gradskom muzeju, od 18h, biće upriličen program pod nazivom "Poezija Tibora Sekelja" u okviru kog će posetiocima biti predstavljena pesnička dela ovog istaknutog Subotičanina.
Veče posvećeno poeziji Tibora Sekelja, u četvrtak u Gradskom muzeju

Program, koji organizuje Društvo za esperanto "Tibor Sekelj", vodiće subotički novinar Janoš Nemet, dok će naš sugrađanin Đorđe Dragojlović upoznati posetioce sa pojedinim pesničkim delima Tibora Sekelja. 

O njegovom pesništvu govoriće Juraj Bubalo iz Zagreba, o svojim razmišljanjima tokom prevođenja pesama Tibora Sekelja govoriće Subotičanin Ileš Feher, dok će gošća iz Albanije Bardila Adema Selimija pričati o tome zbog čega je privlači Tibor Sekelj. Univerzalizmi u Sekeljevoj pesmi "Posećujem svoju farmu" tema je o kojoj će govoriti Zlatoje Martinov iz Beograda, dok će Đorđe Dragojlović imati izlaganje pod nazivom "Autor i delo: ko se skriva u čijoj senci" - najavljuju iz Društva za esperanto "Tibor Sekelj".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1327
Povezane teme

Gradski muzej Subotica

Tibor Sekelj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.