Komentara: 4
Pregleda: 3346
Foto

„Veče šampiona“ u Gimnaziji „Svetozar Marković“

21.06.2024. u 08:47h
Izvor: Subotica.com
Gimnaziju „Svetozar Marković“ pohađa skoro 900 dobrih i vrednih đaka, a protekle školske godine svaki drugi učenik učestvovao je na nekom od takmičenja. Do najvišeg ranga sitiglo je 92 učenika, takmičeći se u 17 oblasti, a njih 65 osvojilo je neka od prva tri mesta.
„Veče šampiona“ u Gimnaziji „Svetozar Marković“

U njihovu čast i ove godine organizovano je „Veče šampiona“ jer su svojim uspesima širom Srbije proneli ime škole i svog grada.

- Možemo da se pohvalimo impozantnim brojkama. Izuzimajući likovne, literarne i vizuelne konkurse, kao i Projektnu nedelju, ove školske godine na opštinskim, okružnim, regionalnim i državnim takmičenjima učestvovalo je 380 đaka, a tu je 90 učenika koji su bili na međunarodnim takmičenjima koje ne propisuje Ministarstvo porsvete a gde su, takođe postignuti zavidni rezultati – ponosno će Dušan Pavlović, direktor subotičke Gimnazije. – Ove brojke pokazuju svestranost naših učenika. Njihovi rezultati i ponos koji svi zbog njih osećamo ne bi bili mogući bez učitelja, nastavnika, profesora i sportsih radnika koji su ima prenosili znanje ali i neprolazne ljudske vrline. Njihovi rezultati su ponos Subotice. Ovo nam govori i da je obrazovanje u Srbiji korektno i da ko želi i hoće ima mogućnost da napreduje. 

„Veče šampiona“ u Gimnaziji „Svetozar Marković“Najbolja među njima je Petra Plašinac, učenica generacije, koja je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz biologije i prvo mesto na republičkom takmičenju horova.

- Ništa nije teško ukoliko nešto želite i dovoljno se potrudite oko toga. Sve se može postići ukoliko se pazi na času u i uloži dovoljno truda. Ponosna sam što sam đak generacije, ali ima još učenika koji su zaslužili tu titulu – kaže Petra koja će školovanje nastaviti u Beogradu na studijama molekularne biologije.

„Veče šampiona“ u Gimnaziji „Svetozar Marković“

Među nagrađenima je i Maja Milović, takođe maturant, koja je osvojila treće mesto na republičkom takmičenju iz tehnoloških inovacija.

- U suštini, nije bilo jako zahtevno završiti Gimnaziju, ali tu je bilo dosta drugih aktivnosti. Pamtiću je po sjajnom druženju, mnogo pametnih i dobrih ljudi i prilikama koje su nam se stvorile – dodaje Maja.

„Veče šampiona“ u Gimnaziji „Svetozar Marković“

Izvor: Subotica.com
Veče šampiona u Gimnaziji Veče šampiona u Gimnaziji Veče šampiona u Gimnaziji Veče šampiona u Gimnaziji Veče šampiona u Gimnaziji Veče šampiona u Gimnaziji Veče šampiona u Gimnaziji Veče šampiona u Gimnaziji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 nedelje i 3 dana
Komentara: 4
Pregleda: 3346
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.