Komentara: 0
Pregleda: 1890

Večeras emitujemo predstavu "Banović Strahinja"

12.05.2020. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa Narodnim pozorištem Subotica, nastavljamo da emitujemo na našoj Fejsbuk stranici snimke predstava koje su se igrale proteklih godina na "daskama koje život znače" u našem gradu. Večeras na programu je predstava "Banović Strahinja" Borisava Mihajlovića Mihiza, u režiji Andraša Urbana.
Večeras emitujemo predstavu "Banović Strahinja"

BUDIMO SOLIDARNI! - Zbog situacije koja nas je sve zatekla, dramski umetnici, saradnici, angažovani u predstavama koje ste rado gledali na pozorišnim scenama, sada nisu u mogućnosti da rade i žive od svog rada. Dok ne počne angažovanje  na novim projektima, dok pozorišta ne otvore svoja vrata za publiku, naše kolege su egzistencijalno ugrožene. Zato apelujemo da pomognete ako imate mogućnost. Sredstva pomoći možete uplatiti na račun Fonda solidarnosti Saveza dramskih umetnika Vojvodine.

Podaci za pomoć: Savez dramskih umetnika Vojvodine (Pozorišni trg 1), svrha uplate "Za Fond solidarnosti dramskih umetnika", a  broj računa je 340-1863-64.

Predstava "Banović Strahinja" Drame na srpskom jeziku premijerno je izvedena 2010. godine u Narodnom pozorištu, a u njoj su igrali Srđan Sekulić, Vesna Kljajić Ristović, Minja Peković, Marko Makivić, Miloš Stanković, Jovan Ristovski, Ljubiša Ristović, Vladimir Grbić, Branko Lukač, Milan Vejnović i Zoran Bučevac.

Režiju potpisuje Andraš Urban, dramaturškinja je Olja Đorđević, dok je scenski govor uradio Saša Latinović. Za scenografiju je bila zadužena Marija Kalabić, kostime Dragica Laušević, a njen asistent bio je Marko Marosiuk. Muziku je uradio Feliks Lajko, asistent reditelja je bila Suzana Vuković, dok su saradnici na scenskom pokretu bili Željko Popović i Marin Jaramazović. Korepetitor je bio Geza Kučera, inspicijent i sufler Vesna Suvorova, dok su video snimak i tv adaptaciju uradili Antal i Daniel Erdudac.

NASTAVAK U ČETVRTAK - Na programu ove nedelje biće još i predstava "Sećanje vode" Šile Stivenson, koju je režirao Ivan Leo Lemo, a koju ćemo emitovati u četvrtak, 14. maja, dok će u subotu, 16. maja, na programu biti komad "Mišolovka" Agate Kristi, u režiji Miloša Pušića.

Predstavu ćemo emitovati u 19:30 časova putem Fejsbuk stranice naše medijske kuće, a biće vidljiva i na ovoj najavnoj objavi. Predstavu će biti moguće pogledati u naredna 24 časa, nakon čega ćemo je obrisati.

Iako je ukinuto vanredno stanje, Narodno pozorište Subotica ostaće zatvoreno do daljeg, budući da je preporuka struke da se okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru izbegavaju još neko vreme. Kako bi ljubiteljima pozorišta ipak omogućili da uživaju u nekim od predstava koje su obeležile poslednje tri decenije postojanja Drame na srpskom jeziku, Narodno pozorište nastavlja da svakog utorka, četvrtka i subote na svom Jutjub kanalu emituje predstave u "pozorišnom terminu", od 19:30 časova.

Rezervišite vreme za kulturu, uživajmo zajedno u predstavama subotičkih pozorišnih umetnika. Družimo se od 19:30!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1890
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorišna predstava

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.