Komentara: 1
Pregleda: 2262

Večeras emitujemo predstavu "Draga Jelena Sergejevna"

30.04.2020. u 11:01h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa Narodnim pozorištem Subotica, nastavljamo da emitujemo na našoj Fejsbuk stranici snimke predstava koje su se igrale proteklih godina na "daskama koje život znače" u našem gradu. Večeras na programu je predstava "Draga Jelena Sergejevna" Ljudmile Razumovske, u režiji Miloša Jagodića.
Večeras emitujemo predstavu "Draga Jelena Sergejevna"

Predstava "Draga Jelena Sergejevna" Drame na srpskom jeziku premijerno je izvedena 2008. godine u Narodom pozorištu, a u njoj su igrali Gordana Đurđević Dimić, Jelena Mihajlović, Branislav Jerković, Vladimir Grbić i Srđan Sekulić.

Režiju potpisuje Miloš Jagodić, prevod Mirka Janković, dok je za scenografiju bila zadužena Diana Radosavljević Milović. Kostime je radila Milica Grbić Komazec, muziku Gabor Lenđel, a konsultant za ples je bio Bela Seleš. Tekst songova je uradila Nataša Ilić, korepetitor je bio Geza Kučera, a inspicijent i sufler Vesna Suvorova.

Predstavu ćemo emitovati u 19:30 časova putem Fejsbuk stranice naše medijske kuće, a biće vidljiva i na ovoj najavnoj objavi. Predstavu će biti moguće pogledati u naredna 24 časa, nakon čega ćemo je obrisati.

Ove nedelje na programu je još koncert glumaca Narodnog pozorišta pod nazivom "Rama Laa", koji ćemo emitovati u subotu, 2. maja.

Podsetimo, od uvođenja vanrednog stanja, Narodno pozorište Subotica je zatvoreno za posetioce, te su i predstave koje su bile predviđene da se igraju u ovom periodu odložene do daljeg. Kako bi ljubiteljima pozorišta ipak omogućili da uživaju u nekim od predstava koje su obeležile poslednje tri decenije postojanja Drame na srpskom jeziku, Narodno pozorište je odlučilo da svakog utorka, četvrtka i subote na svom Jutjub kanalu emituje predstave u "pozorišnom terminu", od 19:30 časova.

Rezervišite vreme za kulturu, uživajmo zajedno u predstavama subotičkih pozorišnih umetnika. Družimo se od 19:30!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2262
Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

vanredno stanje

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.