Komentara: 0
Pregleda: 618

Večeras koncert Subotičke filharmonije

05.09.2024. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Večeras će u Velikoj većnici Gradske kuće od 19.30 časova biti održan koncert Subotičke filharmonije. Program je raznovrstan, a ulaz je besplatan.
Večeras koncert Subotičke filharmonije

Filharmonija će ovog puta biti u punom sastavu, nastupiće i gudači i duvači, a na sceni će se naći ukupno više od 30 ljudi.

 - Što se programa tiče, biće izuzetno lepih i interesantnih stvari. Prvo što bi trebalo da kažem, sviraćemo našeg, subotičkog kompozitora Ferenca Gala. Našli smo nedavno note, koje su već 20 godina bile izubljene, i ovog puta ćemo izvoditi "Svečanu uvertiru", koju je Subotička filharmonija poslednji put izvodila osamdesetih godina. Prelepa kompozicija, i sam sam se iznenadio kako to lepo zvuči, siguran sam da će publika biti oduševljena. Što se soliste tiče, to je naš poznati pijanista, Ištvan Sekelj, koji nam dolazi u goste već drugi ili treći put, i izvešće "Koncert za klavir i orkestar" Edvarda Griga. I ja ću imati jednu solo numeru, a to je Sarasarteova "Ciganske Melodije. Dirigent je naš stalni dirigent Čaba Paško. Pored ovog prelepog programa, siguran sam da će svako imati mogućnost da uživa - istakao je Pal Žiga, koncert-majstor i direktor Subotičke filharmonije. 

Večeras koncert Subotičke filharmonije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 33 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 618
Povezane teme

koncert gradska kuća

Subotička filharmonija

pal žiga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.