Komentara: 4
Pregleda: 4306

Večeras Noć knjige uz popuste i poklone

14.06.2013. u 12:15h
Izvor: Portal "B92"
Pod sloganom „Budni uz knjigu“, najmasovnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma knjige, osma Noć knjige održaće se večeras od 17 sati do ponoći širom Srbije. Noć knjige u Subotici održaće se u knjižara "Delfi" koja se nalazi na adresi Korzo 8,
Večeras Noć knjige uz popuste i poklone

Uz velike popuste koji na Lagunina izdanja iznose i do 40 odsto, na knjige drugih izdavača, do 20 odsto, posetioce očekuju brojni pokloni i druženje sa piscima.

Sve koji u Noći knjige posete knjižaru Delfi na adresi Korzo 8 očekuju popusti i za knjige na mađarskom jeziku.

Specijalno za Noć knjige Laguna je prvi put na srpskom jeziku objavila najpoznatiji roman američke nobelovke Toni Morison, „Solomonova pesma“, u prevodu Dubravke Srećković Divković. To je treći roman Toni Morison, objavljen 1977, i spada među njena najcenjenija i najradije čitana dela. Iako ne odstupa od teme otuđenja i potrage za korenima, žudnje za slobodom i pravima, Toni Morison se verno vraća temi koja je dominantna u svim njenim romanima: potrazi za ljubavlju i identitetom.

U Noći knjige pojaviće se i nesvakidašnja „Knjiga o muzici“, Davida Albaharija i Žarka Radakovića. Napisana u četiri ruke ovo je svojevrsna zbirka utisaka i eseja o muzičkim fascinacijama iz pera dvojice istaknutih autora. „Knjiga o muzici“ nudi čitaocu uvid u muziku pojedinih poznatih savremenih muzičara i grupa i stoga predstavlja specifičan žanr na razmeđi između muzičkih ogleda i zbirke priča, zapravo umetnički uobličenih utisaka o „svirkama“ ili albumima koji su za autore ove knjige bili svojevrstan izbor po srodnosti.

Od autorke erotskog romana „Bekstvo iz harema“, Darije Haron, u Noći knjige stiže još jedan svetski hit, „Miris ruže“. Haronova važi za jednu od najpriznatijih spisateljica književne erotske literature, a u novom romanu u dekoru francuskog dvorca iz doba Luja XIV, Kralja Sunca, odvijaju se erotske igre koje će zapaliti maštu svih ljubitelja žanra.

Noć knjige u Subotici održaće se (od 17 časova do ponoći) u knjižara "Delfi" koja se nalazi na adresi Korzo 8.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4306
Povezane teme

noć knjiga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.