Komentara: 1
Pregleda: 2377

Večeras premijera "Malog princa" u izvođenju đaka škole "Matko Vuković"

29.05.2024. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Predstava "Mali princ", u izvedbi đaka OŠ "Matko Vuković", premijerno će biti odigrana večeras od 20h u Dečjem pozorištu. Ulaznice se neće prodavati, ali će na ulazu biti postavljene kutije u koje građani, prema sopstvenim mogućnostima, mogu priložiti novčane donacije za lečenje naše male sugrađanke Sofije Pranić.
Večeras premijera "Malog princa" u izvođenju đaka škole "Matko Vuković"

U predstavi učestvuje oko četrdeset đaka koje su tokom cele školske godine pripremali nastavnici i učitelji, a stručnu pomoć pružio im je glumac Dečjeg pozorišta, Marko Vujević.

Mi svake godine radimo po jednu predstavu sa našim đacima, a ideja da to ove godine bude "Mali princ" potekla je od kolege Vuksana Ivovića. "Mali princ" je jedna sjajana koja je zapravo knjiga za odrasle, ali je pisana tako da i deci može biti veoma zanimljiva i mogu da se povežu sa njom - počinje priču nastavnik, Stefan Basarić.

Iz škole "Matko Vuković" pozivaju sve zainteresovane Subotičane da večeras pogledaju premijerno izvođenje "Malog princa" i dodaju da će ova predstava zasigurno još dugo živeti.

Deca su se odlično snašla u svojim ulogama, dok su na sceni potpuno se prepuste glumi i zaborave da su đaci, te se transformišu u poslovnog čoveka, pilota ili malog princa. U predstavu je uloženo zaista mnogo truda i verujem da će biti još izvođenja. Iza scene će biti grafoskop i publika će imati priliku da vidi crteže kakve je radio i Egziperi u svojoj knjizi. Tokom svakog menjanja scenografije, najmlađi đaci, koje su pripremale učiteljice, će kratkim igrokazom uz muziku najaviti narednu scenu - dodaje Basarić.

Celokupan novčani prilog iz donatorskih kutija biće prosleđen za lečenje naše sugrađanke Sofije Pranić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2377

Povezana vest

Povezane teme

dečje pozorište

OŠ Matko Vuković

mali princ

predstava za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.