Komentara: 14
Pregleda: 5637

Večne kuće pune vode

11.05.2015. u 18:03h
Izvor: Radio Subotica
Građani Subotice i okolnih prigradskih mesta, pored boli zbog gubitka drage osobe, prilikom sahrane pokojnika moraju da se suoče i sa ogromnim problemima koje podzemne vode stvaraju. Naime kovčezi se neretko stavljaju u raku ispunjenu vodom.
Večne kuće pune vode

Podzemne vode najveće probleme stvaraju na groblju na Paliću. Pored toga, od ove godine one su se pojavile i na Bajskom groblju, naročito u parcelama levo i desno od glavnog ulaza i na groblju Dudova šuma. Uz pomoć posebnih pumpi voda se već izvlačila iz raka, ali se ona ubrzo ponovo nakupi.

Sa ovim problemima se susreću i grobari koji često svoj posao obavljaju i u vodi. Iz tog razloga svakodnevno dezinfikuju svoje čizme i odeću, a pored toga sa sobom nose i injekcije za zaštitu od zaraznih bolesti. Vesna Prćić, direktorica Javnog komunalnog preduzeća "Pogrebno" ističe da do iznalaženja nekog trajnijeg rešenja ostaje samo mogućnost da se porodici pokojnika ponudi postavljanje držača ili betonskih blokova, kako bi kovčeg ostao na suvom.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 5637
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.