Komentara: 4
Pregleda: 1563

Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi UP "Pčela" i Crvenog krsta

09.02.2024. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
U ponedeljak, 12. februara, u prostorijama Crvenog krsta Subotica u periodu od 7.30 do 9.30 biće organizovana velika akcija dobrovoljnog davanja krvi.
Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi UP "Pčela" i Crvenog krsta

Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizuje Udruženje pčelara "Pčela" u saradnji sa Crvenim krstom Subotica i Službom za transfuziju krvi OB Subotica. Akcija je otvorena za javnost, i svi davaoci su dobrodošli. Pored sendviča, UP “Pčela” će služiti medeni obrok i darivaće svakog dobrovoljnog davaoca krvi sa teglicom meda.

- Pozivamo sve naše građane koji se osećaju zdravo da humanim gestom pomognu svima onima kojima je krv neophodna.  Subotičani su dosta revnosni, odazivaju se na akcije ali krvi nikada nije dovoljno, zato je potreban kontinuitet i zato pozivamo mlade da postanu davaoci, jer tako čine dobro i sebi i drugima – ističe Nevena Lukić, saradnik u Crvenom krstu Subotice - Važno je da građani na akciju dođu odmorni, pa ne bi trebalo da se izlažu težim fizičkim naporima dan uoči davanja krvi. Doniranje krvi treba da odlože osobe koje su koristile lekove protiv bolova u prethodnih 7 dana, odnosno oni koji su konzumirali alkohol 6 h pred akciju. Takođe, nikotinske preparate ne treba koristiti 2 sata pre davanja krvi, kao ni 2 sata nakon doniranja dragocene tečnosti.

Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi UP "Pčela" i Crvenog krsta

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 6 dana
Komentara: 4
Pregleda: 1563
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

crveni krst subotica

nevena lukić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.