Komentara: 0
Pregleda: 2543

Veliko interesovanje poljoprivrednika za konkurs "50:40:10"

02.06.2021. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
Još samo dva dana preostalo je do isteka roka za konkurs na koji mogu da se prijave voćari, vinogradari, povrtari i proizvođači cveća. Do sada je prijavljeno blizu 1.000 zainteresovanih.
Veliko interesovanje poljoprivrednika za konkurs "50:40:10"

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pre nešto manje od mesec dana raspisalo prvi od tri konkursa koje će finansirati u saradnji sa Svetskom bankom. Kako navode, do kraja maja pristiglo je gotovo 1.000 prijava, a uprkos prvobitnom mišljenju da je zahtev teško popuniti, poljoprivrednici su ipak uspeli da u najvećem broju to pravilno učine.

Po dosadašnjoj analizi podnetih zahteva, ima najviše zainteresovanih povrtara, a zatim voćara, a u narednim koracima biće procenjeno ko ispunjava uslove za dalje i takvi projekti će biti ocenjeni na osnovu predloženih biznis planova.

Iz resornog ministarstva navode da će se najviše finansirati projekti koji unapređuju rad gazdinstava, ekološki su prihvatljivi i donose najveću korist proizvođačima. Prioritet će, kako je i ranije rečeno, imati žene i mladi, članovi zadruga i poljoprivrednici iz manje razvijenih opština.

Naredni poziv se očekuje već u julu i on će važiti za stočare, dok će ratari moći da se prijave u septembru.

Konkurs koji je u javnosti zaživeo pod nazivom "50:40:10"  osmišljen je tako da poljoprivrednik dobija unapred odobrena sredstva na osnovu projekta, i to tako da polovinu dobija bespovratno, za 40 odsto finansira se iz kredita banke u kojoj ima račun registrovanog gazdinstva i pod uslovima te banke, a samo 10 odsto treba da ima ličnog učešća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2543
Povezane teme

subvencije za poljoprivrednike

poljoprivrednici

poljoprivreda

subvencionisani krediti

subvencionisanje

subvencija

podsticaji za poljoprivrednike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.