Komentara: 2
Pregleda: 1690

Veslanje: Mačković i Vasić osvojili zlatnu medalju na Svetskom kupu u Lucernu

23.05.2021. u 14:03h
Izvor: Subotica.com
Dvojac bez kormilara, Martin Mačković i Miloš Vasić, u finalu Svetsko kupa u Lucernu zauzeli su 1. poziciju u ranije prepodne završenoj trci, ispred posada iz Italije i Rumunije, i sa vremenom 6:36.84 oko svog vrata stavili zlatno odličje!
Veslanje: Mačković i Vasić osvojili zlatnu medalju na Svetskom kupu u Lucernu

Reprezentativci Srbije su za rivale, osim pomenutih posada Italije i Rumunije, imali i posade Francuske, Velike Britanije i Belorusije. Posle ujednačenog žestokog starta, Vasić i Mačković su se izdvojili na čelu trke i na prvom prolazu, na 500 metara, imali vođstvo. Srpski veslači su diktirali tempo i u nastavku, pa su na polovini trke samo uvećali prednost u odnosu na rivale.

Miloš i Martin su imali potpunu kontrolu u ovom finalu, nijednog trenutka nisu dozvolili ostalim posadama da im ugroze zlato - na 1.500 metara imali su više od dve sekunde prednosti u odnosu na tada drugoplasirane Matea Loda i Đuzepea Vićina iz Italije, a skoro tri sekunde u odnosu na trećeplasirane Marijusa Vasila Kozmijuka i Ćiprijana Tudose iz Rumunije.

Do kraja trke poredak je ostao isti - naši veslači su osvojili zlato preveslavši stazu za 6:36,84 minuta, Italijani su stigli do srebra (6:38,28 minuta), a Rumuni do bronze (6:38,45). Četvrto mesto pripalo je Britancima (6:38,96), peto Francuzima (6:44,51), a šesto Belorusima (6:44,61).

Dan ranije, Vasić i Mačković su dobro startovali i bili tik uz vodeće Rumune. Na prvom prolazu, na 500 metara, Rumuni su kao najbrži imali nešto više od pola sekunde prednosti nad našim veslačima. Međutim, već na 750 metara Miloš i Martin su izbili na čelo i tu ostali do samog kraja, završivši trku u vremenu 6:37,35 minuta, što je značilo i direktan plasman u A finale.

U finalu su imali još bolje vreme, pa su opet nadmašili rivalske posade.

Podsetimo, ovaj dvojac je pre nepuna tri meseca izborio olimpijsku normu, te će biti deo Olimpijskog tima Srbije na prestojećim igrama u Tokiju. Olimpijske igre u zemlji izalzećeg sunca održaće se u periodu od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1690
Povezane teme

veslanje

martin mačković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.