Komentara: 0
Pregleda: 2369

Veslanje: Na Paliću održano Prvenstvo Srbije za kadete i juniore, Čipak osvojio zlatnu medalju

05.07.2024. u 08:04h
Izvor: Subotica.com
Veslanje: Na Paliću održano Prvenstvo Srbije za kadete i juniore, Čipak osvojio zlatnu medalju

Palić je proteklog vikenda bio domaćin Prvenstva Srbije u veslanju za kadete i juniore, na kome je učešće uzelo 14 klubova, sa preko 200 veslačkih posada. 

 - Zlatnu medalju i titulu državnog prvaka u juniorskoj kategoriji poneo je naš veslač Sergej Čipak, koji se takmičio u disciplini skif za juniore. S obzirom na to da je Sergej početkom juna osvojio treće mesto na Evropskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj sa Milanom Cvetkovićem iz VK „Crvena zvezda“ u disciplini 2-JM, ova titula juniorskog državnog prvaka je bila i očekivana - ističu iz VK "Palić".

Veslanje: Na Paliću održano Prvenstvo Srbije za kadete i juniore, Čipak osvojio zlatnu medaljuVeslanje: Na Paliću održano Prvenstvo Srbije za kadete i juniore, Čipak osvojio zlatnu medalju

Prvi dan takmičenja, subota, bio je rezervisan za kadete i kadetkinje, dok je drugi takmičarski dan, nedelja, bio rezervisan za juniore i juniorke.

Čipakovo odličje nije jedino koje je klub osvojio za vikend, ističu iz VK "Palić"

- Naš klub može da se pohvali i trećim mestom, bronzanom medaljom koju su osvojile juniorke  u disciplini 4xJŽ - Ana Bogosavljev, Teodora Blagojević, Laura Malatinski i Reka Arnold

Veslanje: Na Paliću održano Prvenstvo Srbije za kadete i juniore, Čipak osvojio zlatnu medalju

Za vikend na jezeru Palić, po 62. put, održaće se tradicionalno međunarodno veslačko takmičenje "Vojvodina Open 2024". Ove godine učešće su potvrdile veslačke posade kako iz Srbije tako i iz Mađarske, Severne Makedonije, Bugarske i Češke.

Na ovom takmičenju učestvovače blizu 350 takmičara od najmlađih pionira do najstarijih seniora.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2369
Povezane teme

jezero palić

veslački klub palić

veslanje

sergej čipak

ana bogosavljev

teodora blagojević

laura meletinski

reka arnold

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.