Komentara: 0
Pregleda: 1023

Veslanje: Sergej Čipak osvojio dve zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu

12.09.2022. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
Sergej Čipak, veslač Palića u dresu reprezentacije Srbije, osvojio je duplo zlato na Balkanskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Višegradu. Čipak je u konkurenciji kadeta u disciplini skifu zauzeo prvo mesto i poneo titulu šampiona Balkana u kadetskoj konkurenciji, a do drugog zlata stigao je u četvercu skul u konkurenciji juniora.
Veslanje: Sergej Čipak osvojio dve zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu

Balkansko prvenstvo u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji je jedno od najvećih takmičenja koje se održava u ovoj godini, a okupilo je oko 400 veslača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Severne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Albanije i Turske.

U jakoj konkurenciji nacionalni tim Srbije je osvojio 11 medalja od toga četiri zlatne, pet srebrnih i dve bronze, Od četiri zlata, dva su od  veslača Palića - Sergeja Čipaka koji je u skifu u konkurenciji kadeta zasluženo zauzeo prvo mesto i okitio se zlatom, a potom i u četvercu skul u timu sa Ognjenom Dobrićem, Markom Marićem i Lazarom Živanovićem sa vremenom 6:11.53.

Reprezentacija Srbije sa ukupno osvojenih 11 medalja zauzela je treće mesto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1023
Povezane teme

veslački klub palić

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.