Komentara: 1
Pregleda: 1675

Veslanje: Tri medalje mladih takmičara Palića na "Trofeju Beograda", Sergej Čipak izborio Evropsko prvenstvo

25.04.2022. u 18:46h
Izvor: Subotica.com
Prroteklog vikenda u Beogradu je održana međunarodna veslačka regata "Trofej Beograda", a jedna dan je bio posvećen kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo juniora. Učešće su uzeli i veslači Palića, osvajali su medalje, ali i izborili plasman na takmičenje Starog kontinenta u Italiji, koje se održava krajem maja.
Veslanje: Tri medalje mladih takmičara Palića na "Trofeju Beograda", Sergej Čipak izborio Evropsko prvenstvo

Uskršnji vikend je bio veoma zanimljiv za veslački sport. „Trofej Beograda“, veslačka regata koju tradicionalno organizuje Veslački savez Beograda i Veslački savez Srbije, okupila je oko 300 takmičara, koji su se u dva dana održavanja takmičili u 33 discipline u svim kategorijama.

Klubovi iz Bugarske, Slovenije i Srbije, 220 posada pokazalo je veslačku veštinu na Savskom jezeru u Beogradu. Među njima, naravno, našao se i Veslački klub „Palić“, sa ekipom od 14 sportista.

Neki od njih su ostvarili lepe rezultate i poneli medalje oko vrata.

Prvo mesto u disciplini 2x JWB, osvojile su  kadetkinje Teodora Blagojević i Maša Lekić. Zlato je osvojio i Sergej Čipak u disciplini 2x JMB sa kolegom iz VK Grafičar, Ognjenom Dobrićem, dok je Vivien Bugar zaslužila srebrnu medalju u disciplini 1x JWA.

Kadetski četverac, devojke u disciplini 4x JWB (Maša Lekić, Teodora Blagojević, Arnold Reka i Ana Bogosavljev) su bile na četvrtoj poziciji. Juniorski četverac, momci u disciplini 4x JMA (Filip Mesaroš, Bence Juhas, Mark Gorotva i Balint Fileki) su takođe osvojili četvrto mesto.

Veslanje: Tri medalje mladih takmičara Palića na "Trofeju Beograda", Sergej Čipak izborio Evropsko prvenstvoPionirka Boglarka Korhecz, u disciplini 1x GU15, uveslala je u cilj na petom mestu, kadeti Luka Pragai i Arnold Fodor, u disciplini 2x JMA i Ivan David, u disciplini 1x JMB nažalost nisu uspeli da se plasiraju u finale.

U JK "Palić" su zadovoljni ostavrenim rezultataima, ističući da je ovaj klub pokazao da je dostojan protivnik i većim klubovima u Srbiji i okruženju.

SERGEJ ČIPAK IZBORIO EP!

Dan pre glavnog takmičenja, održana su kvalifikacione trke za Evropsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati pretposlednjeg vikenda maja u Italiji. Veslač VK "Palić", Sergej Čipak se u kvalifikacijama borio za nastup na prvenstvu, u disciplini četverac skul za juniore (4xJM). Cela ekipa je sačinjena od kadeta iz četiri kluba

Veslanje: Tri medalje mladih takmičara Palića na "Trofeju Beograda", Sergej Čipak izborio Evropsko prvenstvoU sve tri trke ova ekipa je pobedila konkurenciju od još tri ekipe u ovoj disciplini, sa najboljim vremenom od 6:16.60 i izborila učešće na Evropskom prvenstvu za juniore.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1675
Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

veslanje

veslačka reprezentacija srbije

evropsko prvenstvo u veslanju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.