Komentara: 0
Pregleda: 1485

Vesti iz Sindikata

15.01.2010. u 21:11h
Izvor: RTV Yueco
Vesti iz Sindikata

Prošle nedelje održan je štrajk upozorenja u preduzeću „Slavica Parafarm“ u Subotici.  Radnici potražuju zarade koje im nisu isplaćivane od avgusta, a 40 radnika ne može da ode ni kod lekara jer im nisu uplaćeni doprinosi a samim tim ni nalepljene markice u Zdravstvene knjižice. Ukoliko se vlasnici fabrike ne odazovu na pregovore, za utorak je planiran generalni štrajk.

Pored toga, krajem prošle nedelje potpisan je kupoprodajni ugovor po kojem je Viktorija grupa postala novi većinski vlasnik fabrike „Zorka“ u stečaju. Ugovor je vredan 186 miliona dinara, a ostaje da se vidi kada će i koliko novca dobiti bivši radnici fabrike na ime neisplaćenih zarada.

A juče je dostavljen i dopis kojim je potvrđeno da će novi članovi „podržavljenog“ preduzeća Bratstvo biti Lazar Dulić, kao predsednik, i članovi Pavle Gros, Milovan Petojević, Janoš Šiplika, Ištvan Huđi, Veselin Lazarević i Vidoje Matić. Pred njima je težak zadatak da konsoliduju preduzeće i pronađu novog strateškog partnera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1485
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.