Komentara: 0
Pregleda: 1113

VII Festival duhovne muzike, učestvuje pet horova

13.10.2022. u 18:10h
Izvor: Subotica.com
Ove godine u programu naćiće se dva subotička i tri gostujuća hora - iz Bečeja, Kikinde i Sombora. Početak u 19 časova.
VII Festival duhovne muzike, učestvuje pet horova

U organizaciji Crkvenog hora ,,Sveti Roman  Melod“ i Srpske pravoslavne Crkvene opštine subotičke, u Svetovaznesenjskom hramu u Subotici, u petak 14. oktobra, održaće se 7. Festival duhovne muzike i ujedno proslava slave subotičkog Crkvenog hora "Sveti Roman Melod".

Pored hora domaćina, pod dirigentskom palicom Dragane Nikolić, u ovogodišnjem programu učestvovaće Crkveni hor "Sveti Car Konstantin i Carica Jelena" iz Sombora (dirigent Milan Radišić), Kamerni ženski hor "Pro musica" Subotica (dirigent Kristina Čikoš), Crkveni hor "Sveti Georgije" Bečej  (dirigent Senka Jovanović), Ženski crkveni hor "Sveti Josif Temišvarski" Kikinda (dirigent Danica Mandić).

- Posebna je radost za sve nas što ćemo u petak obeležiti i slavu našeg hora, uz sveštenstvo subotičkog namesništva koje nam pruža podršku u radu i sve drage prijatelje i ljubitelje duhovne muzike - ističe Dragana Nikolić. - Hvala svima na podršci, na prepoznavanju kvaliteta i značaja ovog festivala koji neguje duhovnu muziku i čuva tradiciju horskog pevanja koja u našem gradu datira još iz 19. veka.

Početak koncerta je u 19 časova, ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1113
Povezane teme

hor sveti roman melod

hor pro musica

festival duhovne muzike

horski festival duhovne muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.