Komentara: 3
Pregleda: 2789

Virtuelna šetnja kroz izložbu "Umetnice"

17.04.2020. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
Kako bi aktuelne izložbe učinila dostupnim svojoj publici i u vreme vanrednog stanja, Savremena galerija Subotica obnovila je svoj veb sajt, a jedna od novina jeste virtuelna šetnja kroz izložbu "Umetnice", koja donosi izbor dela ženskih autora iz kolekcije ove kulturne ustanove.
Virtuelna šetnja kroz izložbu "Umetnice"

Izložba "Umetnice" otvorena je još 11. marta, ali kako je Savremena galerija nakon svega nekoliko dana zatvorila svoja vrata za posetioce, virtuelna šetnja činila se kao dobro rešenje da publika pogleda ovu izložbu najznačajnijih ostvarenja ženskih autora iz zbirki slikarstva, skulpture, keramike, grafike i novih medija.

- Virtuelna šetnja vam pruža mogućnost da iz vaše fotelje i udobnosti doma "posetite" našu izložbu koja se nalazi na prvom spratu, tako što ćete se "kretati" iz sobe u sobu, a tamo moći da vidite izložena dela ženskih autora iz naše kolekcije - objašnjava Tamara Kucor, kustoskinja izložbe.

Iako je vanredno stanje onemogućilo direktan kontakt sa posetiocima, Savremena galerija nije zaboravila svoju publiku, već se komunikacija odvija svakodnevno putem društvenih mreža.

- Svaki dan objavljujemo na našem Fejsbuk i Instagram profilu zanimljivosti o delima koja su izložena. Uveli smo i novu rubriku o Palati Rajhl i jednom nedeljno objavljujemo fotografije i kratak tekst o ovom secesijskom spomeniku kulture koji je naš dom, a jednom nedeljno dajemo i neki kreativan zadatak našoj publici i tako ostajemo u aktivnom kontaktu sa njima i u ovim vanrednim okolnostima - dodaje Kucor.

Virtuelnu šetnju i druge pojedinosti o izložbi "Umetnice" možete pogledati u nastavku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 2789
Povezane teme

savremena galerija subotica

tamara kucor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.