Komentara: 2
Pregleda: 1392

Više investicija - Manje štrajkova

02.02.2010. u 09:40h
Izvor: RTV Yueco
Više investicija - Manje štrajkova

Do kraja godine, u Subotici bi trebalo da bude više mogućnosti za zapošljavanje, a samim tim i manje nezadovoljstva radnika i štrajkova. Ovaj optimizam u Gradskoj kući baziraju na inteziviranju poslova oko izgradnje nove industrijske zone i formiranja preduzeća Park Palić. U suprotnom, smatraju sindikalci, nezadovoljstvo radnika kroz štrajkove će biti mnogo više prisutno u vestima od izveštaja sa otvaranja novih radnih mesta.

Pomoćnik gradonačelnika za investicije i razvoj Duško Guslov smatra da su štrajkovi koji su obeležeili proteklu godinu posledica privatizacija koje nisu dale očekivane rezultate, ali da će formiranjem nove industrijske zone i preduzeća Park Palić biti veća mogućnost za zapošljavanje. Samim tim biće manje nezadovoljnih radnika koji će umesto da štrajkuju aplicirati za neko drugo radno mesto.

Ovi ljudi bi jako voleli kada bi se obistinile najave da ći imati mogućnost izbora gde će da rade. Kada se sve sabere, prošle godine se u Subotici štrajkovalo skoro 9 meseci. i nova 2010 je počela štrajkovima, a obustava rada i dalje traje u preduzeću „Slavica – Parafarm“, ističe Ištvan Huđi – potpredsednik GV SSS Subotica.

Po ocenama mnogih analitičara, država mora obezbediti političku stabilnost i pripremiti takve uslove za investiranje i zapošljavanje da ih investitori ne bi mogli odbiti. U suprotnom, štrajkovi će biti učestaliji od investiranja, a samim tim i zapošljavanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1392
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.